Book of Boba Fett banner op Disney Plus Belgie

The Book of Boba Fett recensie op Disney Plus België [eerste indruk]

The Book of Boba Fett recensie op Disney Plus België [eerste indruk]The Book of Boba Fett ****

Bedenker:  Jon Favreau (Lion King) & Dave Filoni (The Mandalorian) / Regie: Robert Rodriguez, Bryce Dallas Howard, Steph Green, Kevin Tancharoen

Met Temuera Morrison & Ming-Na Wen, maar ook Jennifer Beals

Speeltijd: 7 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van The Mandalorian S2 & ook een beetje Return of the Jedi.

Het verhaal: De legendarische premiejager Boba Fett en huurling Fennec Shand banen hun weg door de onderwereld van de Galaxy wanneer ze terugkeren naar het zand van Tatooine om hun claim te vestigen op het gebied dat ooit werd geregeerd door Jabba the Hutt en zijn misdaadsyndicaat.

Temuera Morrison in The Book of Boba Fett recensie op Disney Plus België [eerste indruk]

Ons verdict: MoviePulpers, het heeft bijna 40 jaar geduurd om te weten wat er echt gebeurd is met Boba Fett na zijn val in The Return of the Jedi, maar eindelijk krijgt de publiekslieveling een eigen film/serie waar zoveel Star Wars-fans om vroegen. Lucasfilm & Disney zagen na Star Wars II: Attack of the Clones dat het verhaal van de huurling uitverteld was, maar dankzij het sterke schrijfwerk van Jon Favreau & Dave Filoni met The Mandalorian toonde het dat er een markt is voor dit Star Wars-figuur en het werd perfect opgezet om een eigen serie te krijgen.

Ming-Na Wen in The Book of Boba Fett recensie op Disney Plus België [eerste indruk]

Met The Book of Boba Fett gaan we terug naar de woestijnen van Tatooine om te ontdekken wat Boba Fett zou doen met het grondgebied van Jabba the Hut nadat hij deze door zijn dood verloor. Mos Espa, de grootste stad van Tatooine, komt daarbij uitvoerig in beeld en dat betekent opnieuw een streepje nostalgie naar de Star Wars-prequelfilms die zich grotendeels afspeelde op de woestijnplaneet. Regisseur Robert Rodriguez volgt daar het leerboek van Lucasfilm, maar ook deze van Jon Favreau die met The Mandalorian opnieuw succesvol leven in de Star Wars-franchise blies. The Book of Boba Fett looks promising op het vlak van productie (beelden, cinematografie, muziek) & namen die zich associëren aan de productie, maar het is toch hoofdzakelijk een kleine kopie van The Mandalorian die probeert de oude figuren van het Star Wars-universum te verkennen zonder voorlopig nieuwe elementen toe te voegen op het niveau van The Mandalorian.

Kortom, met The Book of Boba Fett is The Mandalorian light, maar de vele Boba Fett-fans komen daarbij aan hun trekken. Nu te volgen op Disney Plus België.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter