The Contractor recensie op Amazon Prime Video

The Contractor recensie op Amazon Prime VideoThe Contractor *** 1/2

Regie: Tarik Saleh (Ray Donovan, Westworld)

Met Chris Pine, Ben Foster, Kiefer Sutherland, Eddie Marsan, Gillian Jacobs, Florian Munteanu, Toby Dixon,…

Speeltijd: 103′

Ga kijken als je hield van Extraction, The Outpost & Without Remorse.

Het verhaal: Nadat hij is ontslagen uit de Amerikaanse Special Forces, besluit James Harper om zijn gezin te onderhouden door samen met zijn beste vriend en onder bevel van een mede-veteraan lid te worden van een particuliere contractorganisatie. Tijdens een geheime missie in het buitenland moet Harper degenen die hem proberen te vermoorden ontwijken terwijl hij op weg is naar huis.

Chris Pine Contractor GIF by Regal - Find & Share on GIPHY

Ons verdict: Met de opkomst van streamingdiensten door filmstudio’s zoals Disney Plus, HBO Max, Peacock & Paramount Plus geraakt de positionering alsook het aanbod van Amazon Prime Video wat verdwaald in België. Het krijgt heel wat verloren films zoals Deep Water van Hulu, Infinite van Paramount+, Warner-films zoals Those Who Wish Me Dead & The Little Things, maar ook The Contractor met Chris Pine in de hoofdrol.

xxxxx

Thans is de doelgroep wel duidelijk: Mannen van tussen de 25 – 40 komen met deze films aan hun trekken en dat is ook niet anders met The Contractor. De STX Film doet qua productie terugdenken aan ander werk van het alternatieve filmstudio zoals The Mauritanian, Den of Thieves & Peppermint om maar enkele te noemen. Het Amerikaanse verhaal probeert zo ruw & geloofwaardig mogelijk te zijn in zijn opbouw maar komt uiteindelijk ook een beetje ongeloofwaardig tot een einde. The Contractor bevat met andere woorden meer dan behoorlijke actie met een iets of wat teleurstellend einde dat beter tot zijn recht had gekomen met een beetje meer context & uitleg, maar het piekt wel heel hoog halverwege de film, vooral dankzij karakterkoppen zoals Chris Pine, Ben Foster, Kiefer Sutherland & Eddie Marsan. Met een speelduur van 100 minuten zou het goed moeten zitten qua speelduur, maar het ontbreken van een aantal elementen tonen dan weer dat er verkeerde prioriteiten werden gegeven in de film. Zonde, want hier zat echt meer in.

Kortom, The Contactor is een behoorlijke actiefilm met authenticiteit zonder meer. Nu te zien op Amazon Prime Video.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter