Deadpool 1 & 2 recensie op Disney Plus België

Deadpool 1 & 2 recensie op Disney Plus BelgiëDeadpool **** 1/2 / Deadpool 2 ****

Regie: Tim Miller (Terminator Dark Fate) / David Leitch (John Wick, Atomic Blonde)

Met Ryan Reynolds, Josh Brolin, Morena Baccarin, Zazie Beetz, Eddie Marsan, Terry Crews, Rob Delaney, Bill Skarsgård, T.J. Miller, Brianna Hildebrand, Leslie Uggams, Karan Soni, Paul Wu, Brad Pitt, Gina Carano, Ed Skrein, Brianna Hildebrand, Greg LaSalle, Stefan KapicicKaran Soni, Randal Reeder,…

Speeltijd: 108′ & 119′

Ga kijken als je hield van Crank, Logan & X-Men First Class-films.

Het verhaal: We volgen het miserabel leven van voormalige Special Forces-huurling Wade Wilson die op zoek is naar wraak na wat hem werd aangedaan. Maar onderweg wordt hij tegengehouden door de X-Men Colossus & Negasonic Teenage Warhead. Deadpool verliest bovendien zijn geliefde Vanessa na zijn jacht op de Triad en wordt door Colossus onder de armen genomen om een X-Man te worden.

Deadpool 1 en Deadpool 2 zijn eindelijk te zien op Disney Plus België

Ons verdict: Deadpool kon zich in België de beste comic book-verfilming van het jaar 2016 noemen. Met een openingsweek van 1,21 miljoen euro en een jaaromzet van 2,48 miljoen euro deed het verrassend beter dan gevestigde tripboek-franchises zoals Batman vs. Superman, X-Men: Apocalypse & Captain America: Civil War. Wereldwijd staat de teller nu op 1,57 miljard dollar, een nummer dat The Walt Disney Company maar al te graag voorbij ziet komen en zonder twijfel één van de hoofdredenen is waarom het 21 Century Fox overkocht. 

Deadpool franchise op Disney Plus België via Star

Als er één ding is wat de Deadpool-franchise zo goed maakt, dan is het zijn gevoel voor humor wel en dat heeft het hoofdzakelijk te danken aan de humor van één man. Ryan Reynolds speelt sinds Deadpool ongetwijfeld de rol van zijn leven als de sarcastische anti-held, een pitch die hem na X-Men Origins: Wolverine heel veel bloed, zweet & tranen heeft gekost, maar nu meer dan dik terugbetaald wordt. Samen met zijn ondersteunde cast Morena Baccarin, T.J. Miller & Brianna Hildebrand brengen ze buiten satire bovendien ook nog vernieuwing in de uitgemolken comic book-genre door het Kinderen Niet Toegelaten-label niet leven in te blazen. De dialogen, het gore, het verhaal, werkelijk alles is een schot in de roos. Een combinatie die Tim Miller zonder al teveel denken goed in kaart zette.

Deadpool franchise op Disney Plus België via Star

Ook Deadpool 2 brengt opnieuw een andere kijk op het stripboek-gebeuren. Met zijn geïmproviseerde X-Force maakt hij er letterlijk een zooitje van en ieder comic book-team die tot hiertoe is uitgebracht, gaat eraan voor de moeite. Inclusief die van zijn eigen universum, The X-Men. Het is dus weer lachen geblazen en de humor vol metafictie (arme DC & Marvel) & melokomedie (go, Celine Dion!) valt alles behalve geforceerd aan voor de 2de keer. Regisseur David Leitch krijgt net zoals bij Atomic Blonde ook weer de kans om zijn stempel te drukken op de filmproductie met een geweldige actiescène op het einde van Deadpool 2 en een schitterend begingeneriek die de hele James Bond-franchise op de korrel neemt. Amazing! Deadpool 2 heeft maar 1 kanttekening: de ludieke dialogen zorgen er weliswaar voor dat de film zeker rond het midden wat stil valt en alles behalve vlot is. Maar goed, dat is de stijl van Deadpool als figuur. Tot slot zijn de nieuwe ‘X-personen’ zoals Josh Brolin als Cable & Juggernaut van topniveau. 

Kortom, Disney Plus België gaat eindelijk Rated R met het aanbieden van de Deadpool-franchise binnen Star. Nog altijd één van de hoofdredenen waarom je naar Star moet kijken, hoewel we niet kunnen wachten om Deadpool 3 effectief in de MCU te zien. 

Deadpool franchise op Disney Plus België via Star

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter