Wie is wie in de Star Wars-hitserie The Mandalorian op Disney Plus België

Wie is wie in de Star Wars-hitserie The Mandalorian op Disney Plus België?

Star Wars-fans, na lang wachten is het eindelijk zo ver: we krijgen een nieuwe seizoen van The Mandalorian. De redder van The Book of Boba Fett-serie en zowat de enige reden waarom er nog Star Wars-content wordt gemaakt, is aan zijn 3de seizoen bezig en dat betekent dat het misschien al wat verwarrend wordt om te volgen, zeker met de nieuwe personages in allemaal een gelijkaardige helm op het hoofd hebben. Vandaar willen jullie een kleine recap geven van wie wie is in The Mandalorian-franchise waaronder namen zoals Din Djarin, Grogu, Bo Katan, Moff Gideon Paz Vizla & veel veel meer!!

Din Djarin (vertolkt door Pedro Pascal)

Pedro Pascal in The Mandalorian S2 recensie op Disney Plus België

Doorheen de vorige seizoenen maken we kennis met The Mandalorian, een eenzame bounty hunter die het op zich heeft genomen om zich te ontfermen over het lot van The Child nadat een job uit de hand loopt. Onder de helm van onze protagonist zit niemand minder dan Pedro Pascal met Brendan Wayne die af & toe inspringt als body double.

Grogu (a.k.a. The Child)

Wat is de echte naam van Baby Yoda The Child uit The Mandalorian

Het internet explodeerde met de komst van The Child in het eerste seizoen van The Mandalorian. Vanwege zijn verschijning kreeg hij al snel de bijnaam Baby Yoda, gezien hij van hetzelfde ras is als jedi-master Yoda uit de Star Wars-prequels. Baby Yoda heeft inmiddels een echte naam die luidt Grogu en nadat hij kort in de leer is gegaan met Luke Skywalker vervoegde hij het lot van zijn vriend Din Djarin in The Book of Boba Fett. Aan het einde van The Book of Boba Fett ontdekte Grogu meer & meer zijn connectie met The Force waar we ongetwijfeld meer over te weten zullen komen in The Mandalorian S3!

The Armorer (vertolkt door Emily Swallow)

The Armorer in The Mandalorian seizoen 1 op Disney Plus België

Een Mandalorian die reeds haar intrede deed sinds The Mandalorian S1 is The Armorer. Zij zorgde immers voor het gloednieuwe glimmende pak van Din Djarin nadat hij beskar wilt te scoren tijdens één van zijn opdrachten. Zij is onderwezen in de wijzen van The Mandalorianen en houdt daarbij de cultuur van dit ras binnen het Star Wars-universum in pacht.

Bo-Katan (vertolkt door Katee Sackhoff)

Bo-Katan in The Mandalorian S2 op Disney Plus België

Bo-Katan Kryze is geen onbekende voor de die hard Star Wars-fan, gezien het personage reeds van de partij was in de animatiereeks Star Wars: The Clone Wars. Ze was daarbij niet al te geliefde, gezien ze meermaals aan de zijde van Darth Maul & The Sith vocht. Gezien ze uit één van de grootste families onder de Mandalorianen komt, heeft ze altijd een obsessie gehad met The Dark Saber die door haar vader werd gedragen voor het van hem afgepakt wordt door The Empire. Daarom wordt ze één van de grootste antagonisten van dit seizoen. Of zien we dat mis?

Paz Vizsla

Paz Vizla in The Book of Boba Fett op Disney Plus België

Als je dacht dat Bo-Katan de enige antagoniste zou zijn in The Mandalorian S3, dan heb je het goed mis. Ook Paz Vizsla heeft Din Djarin reeds uitgedaagd om het bezit van The Dark Saber en zal dat ongetwijfeld blijven doen, gezien Din Djarin officieel geen Mandalorian meer is door het afzetten van zijn helm in The Mandalorian S1 voor zijn geliefde vriend Grogu.

Moff Gideon (vertolkt door Giancarlo Esposito)

Giancarlo Esposito als Moff Gideon in The Mandalorian S2 op Disney Plus BelgiëGiancarlo Esposito liet zo’n sterke indruk na met The Mandalorian S1 & S2 dat hij ook deze keer terug zou komen als Imperial General Moff Gideon.

Wie mogen we nog verwachten in The Mandalorian S3?

Boba Fett in The Mandalorian S2

Gezien de succesvolle lancering van vorige personages uit de animatieseries in The Mandalorian-franchise, verwachten we vooral personages uit de animatieseries zoals Star Wars Clone Wars, Star Wars Rebels & Star Wars Bad Batch. Denk daarbij maar aan Grand Admiral Thrawn, Rex & the Bad Batch met Hunter, Cross Hair, Echo, Tech & Wrecker, maar misschien krijgen we ook wel gastrollen van Boba Fett, Fennec Shand, Ahsoka Tano, Palpatine & Darth Maul. Benieuwd!

Wat moet ik streamen om volledig mee te zijn met The Mandalorian?

Mando & Grogu in The Mandalorian S2

Denk eraan dat The Mandalorian zich afspeelt tussen de originele Star Wars-films van de jaren ’80 (Star Wars VI: the Return of the Jedi) & de nieuwe sequels beginnend met Star Wars VII: The Force Awakens in de jaren 2010. Het kan nooit kwaad om deze 2 films misschien opnieuw te kijken, maar het is geen must. The Mandalorian staat volledig los van The Skywalker-saga. Wel raden we aan om The Mandalorian S1 & S2 te bekijken, alsook aflevering 5, 6 & 7 van The Book of Boba Fett. Als bonus is er Star Wars: Rebels S3 afleveringen 7, 15 & 16, Star Wars: Rebels S4 aflevering 1 & 2, Star Wars: The Clone Wars S7 aflevering 9, 10, 11 & 12 en tot slot Star Wars: The Clone Wars S2 aflevering 12, 13 & 14.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.