The Book of Beba Fett banner op Disney Plus belgie

The Book of Boba Fett recensie op Disney Plus België

The Book of Boba Fett recensie op Disney Plus BelgiëThe Book of Boba Fett *** 1/2

Bedenker:  Jon Favreau (Lion King) & Dave Filoni (The Mandalorian) / Regie: Robert Rodriguez & Bryce Dallas Howard

Met Temuera MorrisonMing-Na Wen, Pedro Pascal, Timothy Olyphant, Rosario Dawson, Danny Trejo, Mark Hamill, Jennifer Beals, Corey Burton, Carey Jones,…

Speeltijd: 7 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Star Wars VI: Return of the Jedi & The Mandalorian S2.

Het verhaal: De legendarische premiejager Boba Fett en huurling Fennec Shand banen hun weg door de onderwereld van de Galaxy wanneer ze terugkeren naar het zand van Tatooine om hun claim te vestigen op het gebied dat ooit werd geregeerd door Jabba the Hutt en zijn misdaadsyndicaat.

Temuera Morrison in The Book of Boba Fett recensie op Disney Plus België

Ons verdict: MoviePulpers, het heeft bijna 40 jaar geduurd om te weten wat er echt gebeurd is met Boba Fett na zijn val in The Return of the Jedi, maar eindelijk krijgt de publiekslieveling een eigen serie waar zoveel Star Wars-fans om vroegen. Lucasfilm & Disney zagen na Star Wars II: Attack of the Clones dat het verhaal van de huurling uitverteld was, maar dankzij het sterke schrijfwerk van Jon Favreau & Dave Filoni met The Mandalorian toonde het dat er een markt is voor dit Star Wars-figuur en het werd perfect opgezet om een eigen serie te krijgen.

Pedro Pascal in The Book of Boba Fett recensie op Disney Plus België

Maar de mood sloeg al snel om. Niet dat de eerste afleveringen van The Book of Boba Fett slecht zijn, maar headliners Temuera Morrison & Ming-Na Wen worden bijna naar de achtergrond verhuisd vanaf het begin met de Tusken Raiders die al snel op de voorgrond komen en pakweg aflevering 5 wanneer zowat iedereen uit The Mandalorian S2 de glorie op zich neemt. Nieuwe personages zoals Santo / Black Krrsantan, Cad Bane, de Pyke-sydicate, de biker-gang van Mos Espa (Drash, Skad,…), the Hutts, 8D8 & een verdwaalde Rancor geven Mos Espa op woenstijnplaneet Tatooine in The Book of Boba Fett meer kleur in het Star Wars-universum dan het legendarische personage uit de originele Star Wars-films zelf. Het toont opnieuw dat Disney problemen heeft met het personage van Boba Fett die gerust een stuk meer donker mocht zijn.

Temuera Morrison in The Book of Boba Fett recensie op Disney Plus België

Regisseur Robert Rodriguez heeft moeite om het draaiboek van Lucasfilm op te volgen, want opnieuw is het Dave Filoni (en ook een beetje Bryce Dallas Howard) die de betere afleveringen afleveren  in The Book of Boba Fett. Rodriguez gaat ook meer de Spy Kids-richting uit met zijn carrière dan de Planet Terror / Sin City-richting. Shame.. Op het vlak van productie (beelden, cinematografie, muziek) moet The Book of Boba Fett bovendien de duimen leggen voor The Mandalorian die toch nog een stuk meer gritty was dan The Book of Boba Fett die je bijna een maffiafilm in de franchise had kunnen maken. De actievolle ontknoping brengt daar weinig verschil in, hoewel het Boba Fett & Fennec Shand toch wat in ere herstelt.

Kortom, gemengde gevoelens bij The Book of Boba Fett die toch een stukje slechter is dan The Mandalorian. Nu volledig te volgen op Disney Plus België.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter