American Gods S3 recensie op Amazon Prime Video België

American Gods op Amazon Prime Video België poster American Gods S3 ****

Bedenkers: Charles H. Eglee (The Shield, Dexter) & Neil Gaiman (Good Omens)

Met Ricky Whittle, Ian McShane, Emily Browning, Peter Stormare, Bruce Langley, Crispin Glover, Yetide Badaki, Orlando Jones, Sakina Jaffrey, Mousa Kraish, Omid Abtahi, Denis O’Hare, Iwan Rheon, Julia Sweeney…

Speeltijd: 10 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Good OmensPreacher & American Gods.

Het verhaal: Een ontmoeting met de god Wisakedjak laat Shadow achter met een visioen voor zijn toekomst, terwijl Wednesday zijn oorlog met de new Gods blijft verderzetten.

American Gods S3 recensie op Amazon Prime Video België

Ons verdict: Om te zeggen dat er in de interne keuken van American Gods veel is veranderd, is een understatement. Showrunners Bryan Fuller (Star Trek: Discovery) & Michael Green (Hannibal, Logan) namen met seizoen 1 de benen bij Starz & Lionsgate wegens creatieve verschillen en ook Jesse Alexander werd aan het einde van seizoen 2 opzij gezet. Het is nu aan Charles “Chic” Eglee om het 3de seizoen op de rails te zetten, maar de schade is gemaakt. American Gods is over het algemeen een rommelige productie waar hopelijk met het 3de seizoen eindelijk komaf wordt maakt.

xxxxx

Dit 3e seizoen van American Gods moddert in het begin wat aan met dezelfde verhaallijn die zich verder zet en de dynamiek tussen Ricky Whittle & Ian McShane die ondertussen stofferig wordt. Continuïteit is er in die zin wel, maar inspiratie is een ander paar mouwen. Een nieuwe wind komt er niet echt met acteurs zoals Iwan Rheon, Julia Sweeney, Lela Loren & Dany Trejo die enkel bijna een esthetische rol krijgen met wat verschijningen hier en daar. De productie blijft al een geluk op het vlak van beelden nog altijd wel kwalitatief en ook het tempo blijft heerlijk mysterieus, maar misschien iets te traag (vooral rond het middenstuk). De editing & CGI steunen wel volledig op de Noorse mythologie, met figuren zoals Odin, Huginn & Muninn, Baldr, Yggdrasil, Ragnarok, Nornen, Demeter, Frigg, Gungnir, Tyr & een heleboel trollen zoals Dunker & Hödekin, feeën  en andere ondode wezens zoals Draugen (en dan hebben we het nog niet over de andere mythieke wezens zoals Orisha’s & Iku uit Afrika, Hu Tianbao uit China & Ganesha uit India) en de makers spelen in dit 3de seizoen opnieuw slim met deze elmenten wat de boel helemaal recht trekt. Als kers op de taart zijn er de intelligente cliffhangers in de laatste 2 afleveringen van American Gods seizoen 3. Neem er gerust de tijd voor, want de aanwijzingen zijn soms moelijk te volgen (voor een overzicht kan je altijd daar de Ending Explained-video onderaan kijken). Tot slot moeten we ook wel opmerken dat de bloederige beelden wat uitblijven, maar in de plaats krijgen we wel af & toe sensuele scènes te zien die duidelijk met zijn tijd wil meegaan om af & toe de grens van de controverse op te zoeken. Chapeau.

Kortom, gemengde gevoelens opnieuw. American Gods S3 blijft tot het einde ploeteren en is nog een schim van zijn originele zelve. Maar de intelligente cliffhangers alsook de verwijzingen naar de godsdiensten & religies blijven geslaagd.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter