Creed 3 logo

Creed 3 recensie in IMAX

Creed 2 recensieCreed 3 *** in IMAX ***

Regie: Michael B. Jordan

Met Michael B. Jordan, Jonathan Majors, Tessa Thompson, Phylicia Rashad, Florian Munteanu, Tony Bellew, Teófimo López, Selenis Leyva, Mila Davis-Kent, Thaddeus J. Mixson, Spence Moore II, Wood Harris,…

Speeltijd: 116′

Ga kijken als je hield van Creed 2 & Bruised.

Het verhaal: Na de bokswereld te hebben gedomineerd, bloeit Adonis in zijn carrière en gezinsleven. Wanneer een jeugdvriend en voormalig bokswonder de kop opsteekt, is de confrontatie tussen voormalige vrienden meer dan alleen een gevecht.

Ons verdict: De inmiddels 8ste film in het Rocky-universum met Sylvester Stallone kwam met Creed 2 tot een einde. De fakkel wordt volledig overgedragen aan Michael B. Jordan die met Creed al toonde dat hij boksfilms nieuw leven kan inblazen en daarvoor zelfs bereid is om op de regiestoel te zitten. Als grote nieuwe naam krijgen we man van het moment Jonathan Majors met Tessa Thompson die terug is als wederhelft van Michael B. Jordan’s personage Adonis.

Creed 3 maakt een einde aan de Rocky-inspiratie van de jaren ’70 & ’80 en gaat vanaf het begin tot einde volledig ghetto met shots van Los Angeles (in realiteit Atlanta dat aangepast wordt naar de look & feel van LA maar kom) en moderne rap-muziek van de jaren 2020. Klemtoon ligt duidelijk op het behagen van latino & zwarte minderheidsgroepen in de Verenigde Staten met Creed 3 die echte vechters zoals Teófimo López & Tony Bellew een kans geeft om op het scherm uit te blinken. Continuïteit is er wel een beetje met Creed 2 door de emotionele dimensie opnieuw boven te halen met o.m. Tessa Thompson & nieuwkomer Mila Davis-Kent. Deze wordt bovendien sterk ondersteund door Jonathan Majors, maar Michael B. Jordan heeft daar zoals steeds weinig kaas van gegeten en valt met Creed 3 wat door de mand moeten we bekennen.

In termen van tempo doet Creed 3 heel hard terugdenken aan het werk van Halle Berry voor Netflix met de boksfilm Bruised. Enkel wordt de vrouwelijke meer kwetsbare dimensie veel beter uitgewerkt door La Berry, want Jordan blijft wat op de oppervlakte hoewel hij ons toch enigszins wist te raken aan het begin en in het midden van de film. Bij ontknoping slaat hij volledig de bal mis op het vlak van emotionele uitbouw en dat heeft misschien te maken met de speelduur die net iets te lang is naar ons gevoel. Tot slot zijn de actieshots creatief gevonden, waardoor Creed 3 toch een beetje een frisse wind brengt naar het genre. Maar goed, in het algemeen ging ons hart er niet harder door kloppen.

Kortom, met Creed 3 toont Michael B. Jordan dat zowat iedereen een boksfilm kan regisseren. Fraaie beelden door MGM, maar een verhaal zonder enige ziel. Met de hakken over de sloot zonder meer.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.