Bruised recensie op Netflix België

Bruised recensie op Netflix BelgiëBruised *** 1/2

Regie: Halle Berry

Met Halle Berry, Adan Canto, Shamier Anderson, Danny Boyd Jr, Adriane Lenox, Sheila Atim, Valentina Shevchenko, Stephen McKinley Henderson,…

Speeltijd: 132′

Ga kijken als je hield van Cool Abdoul, Million Dollar Baby, Moonlight, Warrior & Dealer.

Het verhaal:  De mixed martial arts-vechtster Jackie Justice heeft in schande de sport verlaten. Door toeval en sudderend van woede & spijt, jaren na haar laatste gevecht, wordt ze door haar manager en vriend Desi overgehaald tot een ondergronds gevecht en trekt ze de aandacht van een vechtcompetitie-promotor die Jackie’s leven terug in de achthoek brengt. Maar de weg naar verlossing wordt onverwacht persoonlijk wanneer Manny – de zoon die ze als baby opgaf – voor haar deur staat.

Halle Berry in Bruised recensie op Netflix België

Ons verdict: Generation Z dweept heel graag met het feit hoe inclusief ze wel zijn met #BlackLivesMatter & de klimaatmarsen, maar de nieuwe generatie vergeet wel dat millenials heel wat kansen hebben gegeven aan mensen met kleur (alsook de generatie voor ons overigens). In filmindustrie gaven millenials o.m. een kroningen aan 2 fantastische zwarte mensen: Denzel Washington met Training Day, maar ook Halle Berry met Monster’s Ball.

Als acteur krijg je vaak wel geen ware erkenning voor de prestatie van jouw leven en laat dat nu net zijn waar Netflix opportuniteiten geeft. La Berry krijgt immers haar regiedebuut op de populaire streamingidenst met Bruised waarin ze een soort van Greatest Hits samenvoegt met flashbacks naar haar acteeprestaties in Monster’s Ball, Gothika, Swordfish & Perfect Stranger. Halle Berry maakt niet alleen de film, ze draagt ook de Netflix-film door rechtstreeks te staan tegenover echte UFC-vechters. Bruised voelt met momenten zelfs zeer Vlaams aan met mening Vlaams filmliefhebber die herinneringen krijgt naar het recente Dealer of Cool Abdoul. Met een speelduur van meer dan 2 uur is Bruised natuurlijk een beetje teveel van het goeie, maar niemand kan ontkennen dat Bruised Oscarwaarde zou hebben, mocht Halle Berry nog niet zo’n gekend figuur zijn. Je doet dat goed, Maria! Tot slot verliest het einde wat aan kracht, ondanks zijn opzet.

Kortom, Halle Berry’s Bruised is een mokerslag van een film met heel wat testosteron maar ook een klein hart. Nu te zien op Netflix België!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.