Queen Charlotte a Bridgerton story recensie op Netflix België

Queen Charlotte a Bridgerton story recensie op Netflix BelgiëQueen Charlotte: a Bridgerton story *** 1/2

Bedenker: Shonda Rhimes (How to Get Away with Murder, Grey’s Anatomy, Scandal)

Met India Amarteifio, Arsema Thomas, Corey Mylchreest, Golda Rosheuvel, Adjoa Andoh, Ruth Gemmell, Michelle Fairley, Sam Clemmett, Freddie Dennis, Richard Cunningham, Tunji Kasim, Rob Maloney, Cyril Nri, Hugh Sachs,…

Speeltijd: 6 afleveringen / 45 minuten  per aflevering

Ga kijken als je hield van Little Women maar vooral de vorige Bridgerton-series, tiens.

Het verhaal: Door de ogen van de machtige Queen Charlotte volgen we in een prequel op Bridgerton haar huwelijk als jonge koningin met koning George. Een huwelijk dat niet alleen een groot liefdesverhaal is, maar ook zorgt voor verschuivingen binnen de gemeenschap. Het is het begin van de huidige sociale elite, de wereld van de personages uit Bridgerton.

Queen Charlotte a Bridgerton story recensie op Netflix België

Ons verdict: MoviePulpers, wie had dat gedacht? Generation Z is in de ban van kostuumdrama’s en wist daarom al 2 seizoenen lang het immens populaire Bridgerton leven in te blazen op de populairste streamingdienst van de wereld. Inmiddels zijn Regé-Jean Page & Phoebe Dynevor al passé in de franchise en gaat Netflix samen met Shondaland verder om de wereld van Bridgerton tot leven te brengen. Het is deze keer aan Queen Charlotte om met haar huwelijk met George III uit de doeken te doen dankzij bedenker Shonda Rhimes die in het verleden series voor ABC Studios neerpende zoals How to Get Away with Murder, Scandal & Grey’s Anatomy.

Queen Charlotte a Bridgerton story recensie op Netflix België

Het is een interessant gegeven om het politiek correcte Bridgerton-concept te verkennen met de royal geschiedenis van King George III & Queen Charlotte of Mecklenburg-Strelitz uit de 18de eeuw. Queen Charlotte a Bridgerton story heeft daarom al een streepje voor op zijn voorgangers, maar het is vooral de focus op het verhaal van beide zonder al teveel poespas links & rechts dat de Bridgerton-prequel een stuk sterker maakt als de originele Bridgerton seizoenen. Fans van de franchise krijgen bovendien net een beetje extra te zien waardoor ze zich nog meer in Bridgerton kunnen verdiepen. Nieuwkomers India Amarteifio, Arsema Thomas, Corey Mylchreest maken in onze ogen een betere indruk als de vorige cast en de editing is dankzij Shonda Rhimes herself net dat stuke scherper. Verder word je geserveerd met de succesvolle Bridgerton-formule zoals bombastische kostuums op het niveau van The Crown & moderne hits in een klassiek jasje. De score liet me bij momenten zelfs terugdenken aan Games of Thrones, hoewel dit niet echt strookte met wat we aan het kijken waren.

Kortom, Queen Charlotte a Bridgerton story is het beste wat de franchise tot hiertoe uitbracht en dat heeft te danken aan het feit dat Shonda Lynn Rhimes zichzelf effectief in de franchise gooide.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter