Jan Verheyen zegt dat De Collega’s 2.0 is geflopt aan de Box Office België

xxx

Jan Verheyen, regisseur van o.m. Het Tweede Gelaat & FC De Kampioenen 3: Forever, geeft in een interview toe dat De Collega’s 2.0 stevig is geflopt. Volgens de man uit Temse komen ze zelfs niet uit de kosten, want met zo’n 1,2 miljoen euro omzet hebben ze maar ruwweg een 600.000 euro om de private productie te financieren (dat had minstens het dubbel moeten zijn).

“Dat is veel te weinig om uit de kosten te komen”, klinkt het. “Dit had niemand van ons zien aankomen. Ik ben er echt niet goed van. Ik ben op vakantie vertrokken, en heb als een laffe hond mijn mails niet meer geopend.”

 

Als reden zegt hij dat slechte recensies en mond-aan-mond reclame de boosdoener zijn:

“De film krijgt zeer verdeelde reacties”, vertelt Verheyen in Het Nieuwsblad. “Er zijn fans, maar er zijn ook haters. Soms is enige controverse goed, maar nu heeft ze duidelijk impact gehad op de mond-tot-mondreclame en dat is de énige factor die bepaalt of een film een succes wordt.”

 

Het lijkt er niet op dat Jan Verheyen terug gaat komen naar het genre:

“Toch ga ik, los van de vierde ‘Kampioenen’-film, op korte en middellange termijn geen komedies meer draaien. Ik heb nog eens vastgesteld dat het een moeilijk genre is.”
Verheyen werkt nu aan de 4de Kampioenen-film Viva Boma! en lijkt hierna dus niet meer terug te komen. De Collega’s 2.0 slijt zijn laatste dagen aan de Belgische box office met een omzet van iets meer dan 1 miljoen euro volgens onze cijfers van comScore (1,11 miljoen euro om exact te zijn). Daarvan gaat ongeveer 50% naar de filmproducenten.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.