MoviePulp

Gaat Amazon Prime Video’s strategie omgooien met Amazon Studios?

Gaat Amazon Prime Video's strategie omgooien?

Het ziet er naar uit dat de aankondiging van Disney+ heel wat streamingdiensten nerveus maakt. Zo ook de grootste ecommerce-speler van de wereld, want het lijkt erop dat Amazon zijn strategie voor Prime Video gaat herzien om beter te kunnen concurreren met Netflix, Hulu en andere spelers die de markt op willen. Wat is er aan de hand en wat kan er gebeuren?

Jennifer Salke is het nieuwe hoofd van Amazon Studios

Laat ons een kat een kat noemen: De bibliotheek van Prime Video is voor België ondermaats. Hoewel er best wat mooie filmklassiekers op Prime Video staan, zorgen de Amazon Original-series zoals The Man in the High Castle, Jack Ryan & Marvelous Mrs. Maisel er niet voor dat 1/3de van Belgische gezinnen Prime Video in huis halen zoals Netflix. Maar de kwaliteit van Amazon Studios met titels zoals Manchester by the Sea, Big Sick & Beautiful Boy is er wel en daar is Amazon van plan om verandering in the brengen. Recent ging Jennifer Salke aan het werk als hoofd van Amazon Studios en ze is van plan 30 films naar Prime Video te brengen waarvan 20 minstens meteen op Prime Video komen en 10 titels in internationale bioscopen. Onder de geplande titels staan Late Night met Jillian Bell, comedy Brittany Runs a Marathon, The Aeronauts met Eddie Redmayne & Felicity Jones & Shia LaBeouf’s Honey Boy waarvan ze plannen deze films binnen de 1 tot 3 weken op Prime Video te releasen. Dat kwam volgens The Hollywood Reporter naar boven in de onderhandelingen tussen Amazon & filmmakers op Sundance Film Festival. Het blijft ondermaats tegenover Netflix die van plan is om 90 films te releasen op zijn streamingplatform, maar het is iets waarmee Amazon in de markt wil blijven op basis van kwaliteit tot zijn Lord of the Rings-serie online komt. Amazon is eerder geïnteresseerd in de film in plaats van het manier waarop de film tot bij de mensen komt, hoewel het zich voorlopig wil focussen op solofilms in plaats van franchises.

De toekomst zal uitwijzen of dit voldoende is om Amazon in de streamingmarkt zal blijven, maar met het spaarpotje van Amazon & de recente plannen van IMDb Freedive, staan ze in een strategisch mooie plek om nummer 2 in de wereld te blijven.Over de blogger:

Founder van MoviePulp.be. Science fiction fan met een honger naar de ideale balans tussen structuur en opbouw in films

Deel mee aan de conversatie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.