Fractured recensie op Netflix België

Fractured Netflix recensieFractured *** 1/2

Regie: Brad Anderson (The Machinist, Eliza Graves)

Met Sam Worthington, Lily Rabe, Stephen Tobolowsky, Lucy Capri, Adjoa Andoh, Stephanie Sy, Natalie Malaika, Erik Athavale, Chris Sigurdson,…

Speeltijd: 99′

Ga kijken als je hield van Shutter Island, A Cure for Wellness & Gothika.

Het verhaal: Ray, zijn vrouw Joanne en dochter Peri stoppen bij een tankstation waar Peri zwaard ten val komt en haar arm breekt. Na een haastige tocht naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis en een heleboel lastige administratie kan Ray haar eindelijk naar een dokter brengen. Terwijl Joanne & Peri naar beneden gaan voor een MRI, valt Ray uitgeput in een stoel in de lobby. Bij het ontwaken blijken ze geen gegevens of kennis van Ray’s gezin te hebben.

Sam Worthington in Fractured recensie op Netflix België

Ons verdict: Wie genoten heeft van Joker, zou ongetwijfeld eens The Machinist in huis moeten halen. De film van 2004 die wij ooit in primeur zagen op de Wilkinson American Movie Day, is een duister  verhaal van een man die vanwege insomnia aan zijn mentale gezondheid begint te twijfelen. Fractured zet dezelfde toon als het eerder werk van regisseur Brad Anderson met deze keer Sam Worthington die voor een 2de keer in een Netflix-film verschijnt na The Titan.

Fractured Netflix recensie met Sam Worthington

Fractured steunt samen met de acteerprestatie van Sam Worthington volledig op het plot dat slim wordt opgesteld als een whodunnit in het hoofd van de protagonist. We vrezen echter dat Fractured heel uiteenlopende reacties zal krijgen, vanwege het feit dat het einde je al dan niet moet liggen en een scherp oog van de menig thrillerliefhebber misschien al snel het einde zal raden. Voor ons was er misschien één plotwendingetje teveel aan. Het tempo van Fractured is heerlijk sluimerend met de supporting cast die misschien beter gekozen kon worden om de acteerprestatie van de man achter Avatar te ondersteunen. Tot slot is de speelduur van Fractured perfect te noemen met zijn, maar werd alle gore volledig uit de film gestript wat misschien wel aanvoelt als een verloren kans. Desalniettemin wederom een goede keuze van Netflix om deze aan te kopen.

Besluit: Met Fractured levert Netflix wederom een kwalitatieve productie af, dankzij het werk van Brad Anderson & Sam Worington. Opnieuw een waardige film op Netflix.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter