Bad Boys for Life Blu-Ray recensie

Bad Boys for Life recensie op iTunesBad Boys for Life ****

Van: Adil El Arbi & Bilall Fallah (Black, Patser)

Met: Will Smith, Martin Lawrence, Joe Pantoliano, Vanessa Hudgens

Speelduur: 120’

Haal deze actietopper in Belgische regie nu in huis op Blu-Ray als je hield van de vorige Bad Boys-films tiens.

Het verhaal: Detective Lawrence & Burnett nemen het samen met een stel jonge veulens op tegen een nietsontziend Mexicaans drugskartel dat de straten van Miami onveilig maakt. Onderweg komen ze zichzelf, hun leeftijd en vriendschap een paar keer tegen …

Will Smith in Bad Boys for Life recensie op iTunes

Ons verdict: Wie een jaar geleden had voorspeld dat een derde deel van een doodgewaande franchise met een Hollywoodster op z’n retour en een acteur/comedian die al jaren uit beeld is, geregisseerd door 2 Belgische maghrebijnen, meer dan waarschijnlijk de meest succesvolle film aan de reguliere wereldwijde box office van 2020 zou worden, was allicht in quarantaine gestoken in een kamertje met kussens aan de muren. Toegegeven, Bad Boys for Life is nog geen klein beetje geholpen door de Covid-19 situatie, maar net voor al die Lockdown gekte losbarste, haalde de buddy-komedie dik 400 miljoen op aan de box office. Dat op zich is al prestatie voor een R-rated prent in een ooit überpopulair genre dat al meer dan een decennium tot de budgetbakken verdoemd is.

Adil & Bilall maakten van Bad Boys for Life dan ook gewoon een steengoeie actieprent. Ze creëerden onder de auspiciën van Michael Bay & Jerry Bruckheimer een amalgaam van wat werkte aan de vorige 2 Bad Boys films, met een vleugje Fast & Furious, en goten er hun sausje over om uit te komen bij een publiekstrekker van formaat. Wat meteen opvalt aan Bad Boys for Life is hoe uitmuntend de beeldregie wel is, denk aan de goeie Michael Bay van de originele Bad Boys, The Rock en de eerste helft van Armageddon, vóór de hubris én Bayhem ten volle toesloeg. Over ieder shot is nagedacht, er wordt niet hyperkinetisch gedaan for the sake of it, en alle -zelden echt over-the-top- actie is helder en strak in beeld gebracht. De beste momenten van Bad Boys for Life zitten echter in de stillere momenten, waar je bewondering moet hebben hoe zeer Adil & Bilall nog eens het allerbeste uit met name Will Smith hebben gehaald, en je beseft waarom de man in de ‘90s en ‘00s één van de grootste sterren op deze planeet was. Zelfs Martin Lawrence, vaak zo irritant in z’n solowerk, werkt opnieuw prima in combo met Smith. Het is ook smullen om de geweldige Joe Pantoliano nog eens voluit te zien gaan als de obligate boze politiekapitein. Dat brengt ons bij het enige minpuntje van Bad Boys for Life, de nogal ‘vanilla’ supporting cast bij zowel de politieteamleden als de meeste slechteriken van dienst. Iets dat hopelijk kan rechtgezet worden in de reeds aangekondigde Bad Boys 4 Ever, opnieuw met Adil & Bilall in de regiestoel. We kijken er al naar uit, evenals Beverly Hills Cop 4. Go Patsers!

Kortom, Bad Boys for Life door Adil El Arbi & Bilall Fallah? Haal het vanaf vandaag in huis op Blu-Ray!

 

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter