Franchise: the wolverine

Box Office België update (2013 week 30)

The Wolverine banner

The Wolverine was afgelopen week de hoogste klimmer in de Belgische cinemazalen! Met een opbrengst van bijna 750.000 dollar deed de comic book verfilming het niet slecht, maar het breekt geen records in filmjaar 2013. De winnaar van vorige week, Pacific Rim tuimelt daarentegen naar de 5de plaats en is zo te zien zijn buzz kwijt bij het publiek. De animatiefilms Despicable Me 2 en Monster’s University bevestigen hun stabiele waarde met een 2de en 3de plaats. World War Z verschuift naar de 4de plaats. Danny Boyle’s Trance deed het ook niet zo goed in de Belgische bioscoopzalen en kwam binnen op plaats nummer 21 met een magere omzet van zo’n 11.000 dollar.


The Wolverine review

The Wolverine posterThe Wolverine ***1/2

Regie: James Mangold

Met: Hugh Jackman, Tao Okamoto, Rila Fukushima, Hiroyuki Sanada, Famke Janssen, Will Yun Lee, Hal Yamanouchi

Speelduur: 135′

Vier jaar na het behoorlijk desastreuze X-Men Origins: Wolverine, is er nu de opvolger annex reboot The Wolverine. En er is reden tot juichen! Vanaf morgen in alle Belgische bioscopen.

Lees verder The Wolverine review
The Wolverine trailers

Hugh Jackman in The WolverineAlhoewel ondergetekende er wellicht meer van genoot dan de gemiddelde recensent, valt er niet te ontkennen dat er mankementen waren aan X-Men Orgins: Wolverine. Afgaande op onderstaande badass trailers lijkt het er sterk op dat er lessen zijn getrokken, en dat The Wolverine eindelijk die straffe blockbuster wordt die het personage verdient. In The Wolverine trekt Hugh Jackman naar Japan en neemt hij het op tegen vervaarlijke samurai, ofte kort samengevat adamantium klauwen versus tientallen zwaarden! Daarenboven belooft regisseur James Mangold (Copland, 3:10 To Yuma) een sfeer die dichter aanleunt tegen ’70s thrillers dan de gemiddelde superheldenfilm. Wij zijn alvast verkocht. The Wolverine is bij ons te zien vanaf 24 juli.

Lees verder The Wolverine trailers