American Gods Season 3 2021

American Gods S3 recensie op Amazon Prime Video België [eerste indruk]

American Gods op Amazon Prime Video België poster
American Gods S3 *** 1/2

Bedenkers: Charles H. Eglee (The Shield, Dexter) & Neil Gaiman (Good Omens)

Met Ricky Whittle, Ian McShane, Emily Browning, Peter Stormare, Bruce Langley, Crispin Glover, Yetide Badaki, Orlando Jones, Sakina Jaffrey, Mousa Kraish, Omid Abtahi,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Good OmensPreacher & American Gods.

Het verhaal: Een ontmoeting met de god Wisakedjak laat Shadow achter met een visioen voor zijn toekomst, terwijl Wednesday zijn oorlog met de new Gods blijft verderzetten.

American Gods S3 recensie op Amazon Prime Video België

Ons verdict: Om te zeggen dat er in de interne keuken van American Gods veel is veranderd, is een understatement. Showrunners Bryan Fuller (Star Trek: Discovery) & Michael Green (Hannibal, Logan) namen met seizoen 1 de benen bij Starz & Lionsgate wegens creatieve verschillen en ook Jesse Alexander werd aan het einde van seizoen 2 opzij gezet. Het is nu aan Charles “Chic” Eglee om het 3de seizoen op de rails te zetten, maar de schade is gemaakt. American Gods is een rommelige productie en dat zie je vanaf seizoen 3 in de kwaliteit.

American Gods S3 komt op 11 januari 2021 naar Amazon Prime Video

Dit 3e seizoen van American Gods moddert wat aan met dezelfde verhaallijn die zich verder zet en de dynamiek tussen Ricky Whittle & Ian McShane die ondertussen stofferig wordt. Continuïteit is er in die zin wel, maar inspiratie is een ander paar mouwen. Een nieuw wind moet er komen met acteurs zoals Iwan Rheon, Julia Sweeney, Lela Loren & Dany Trejo, maar als je weet dat Trejo dan enkel ‘een esthetische rol’ krijgt, dan worden wij daar al niet zo happy van. De productie blijft op het vlak van beelden nog altijd wel kwalitatief en ook het tempo blijft heerlijk mysterieus, maar als de helft van de onthullingen al uitgespeeld zijn, vragen wij ons af hoe de showrunners nog geheimzinnig kunnen zijn. Nu staat allleszins al vast met namen zoals Wisakedjak  & Enaemaehkiw dat American Gods zijn Noorse mythologie gaat verweven met Indiaanse legenden & figuren en dat we eindelijk onze strijd tussen de Oude & Nieuwe Goden zullen krijgen aan het einde van American Gods seizoen 3. Al zij het in mineur. Tot slot moeten we ook wel opmerken dat de Rated R beelden wat uitblijven en op dat vlak wordt American Gods een stuk commerciëler & toegankelijker voor de breed publiek. Een gemiste kans, maar zo gaat het vaak met grote televisieseries.

Kortom, American Gods S3 moddert wat aan met de vele interne strijden op de schrijfplanken en op de set. Best spijtig om te zien dat deze beloftevolle serie aflevering per aflevering lichtjes de diepte in gaat.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter