Euphoria kerstspecial 2 recensie op Streamz

Euphoria special recensie op StreamzEuphoria kerstspecial – aflevering 2 ****

Bedenker: Sam Levinson (The Wizard of Lies, Assassination Nation) / Producer: Drake

Met Zendaya, Hunter Schafer, Colman Domingo,…

Speeltijd: 2 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Girl.

Het verhaal: Zelfs op kerstavond blijft Rue het gevecht aangaan met haar verslaving, terwijl Jules dan weer het gevecht met zichzelf en haar identiteit.

Euphoria special recensie op Streamz

Ons verdict: Tienerreeksen zijn er vaak 13 in een dozijn, maar de laatste jaren hebben streamingdiensten toch wel wat van zichzelf getoond in het genre. (Het eerste seizoen van) 13 Reasons Why vermeed de controverse niet, maar daarbovenop komt nog eens dat HBO met Euphoria het genre overtrof door zich in te leven in de jeugd van tegenwoordig met fentanyl, dick pics, lapdansen voor de webcam, partnergeweld tussen jongeren, sexting, naakte fotoshoots met de beste vriendin & seksueel getinte Tinder meet-ups.

Zendraya in Euphoria special recensie op Streamz

Met Trouble Don’t Last Always wist Sam Levinson ons duidelijk te ontgoochelen, maar met deze 2de aflevering is Euphoria terug van weggeweest! De schrijver gaat een heel stuk dieper met het personage van Jules en actrice Hunter Schafer omarmt deze opportuniteit door een straffe prestatie neer te leggen die we enkel nog maar in de gedaante van Victor Polster zagen. Het toont maar wat een verschil dialogen kunnen maken als je hem in combinatie met sfeervolle beelden zet en de gepaste mise-en-scène vol neo noir & neonlicht zijn ding laat doen. Tot slot vonden we de ontknoping van deze kerstspecial wat kort door de bocht, maar goed. We kunnen weer uitkijken naar een volwaardig 2de seizoen binnenkort.

Kortom, de 2de aflevering van Euphoria ‘s kerstspecial maakt veel goed. Wat een prestatie van Hunter Schafer.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter