Marie Vinck & Geert van Rampelberg in Vlaamse film Ritueel

Eerste beelden van Vlaamse film Ritueel met Marie Vinck & Geert van Rampelberg, het vervolg op De Behandeling

Goed nieuws, MoviePulpers, want regisseur Hans Herbots gaat terug lokaal! De opnames van Ritueel, Hans Herbots’ nieuwe Vlaamse langspeelfilm, zijn maandag van start gegaan in Tervuren. De hoofdrollen worden vertolkt door niemand minder Marie Vinck (13 Geboden, Loft) & Geert Van Rampelberg (Black-Out, De Dag).
Het is sinds Het Tweede Gelaat uit 2017 dat het publiek van een Vlaamse thriller kon genieten in de bioscoop, hoewel we daar bij MoviePulp niet staan op te juichen. Ritueel is een vervolg op De Behandeling en de Belgische release is gepland voor het voorjaar van 2022.

7 jaar na De Behandeling kiest Hans Herbots opnieuw voor een adaptatie van een internationale bestseller van misdaadschrijfster Mo Hayder:

“Na de internationale Netflix reeks ‘The Serpent’, met Tahar Rahim in de hoofdrol, kijk ik er heel erg naar uit om terug in Vlaanderen een film te kunnen maken. Carl Joos’ bewerking van Mo Hayders boek maakt de film tegelijk heel Belgisch én universeel. Ik hou van genrefilms die een verborgen portret zijn van het hoofdpersonage, en in deze film wordt een ingenieuze plot verweven met een karakterstudie. Het wordt een fragiele, maar spannende film.”

Het plot draait deze keer rond Kiki, een gedreven duikster die meegezogen wordt in een reeks van gebeurtenissen die zich vermengen met haar persoonlijk leven. Marie Vinck vertolkt deze hoofdrol. Aan haar zijde herneemt Geert Van Rampelberg zijn personage uit De Behandeling, namelijk rechercheur Nick Cafmeyer.

Marie VinckMarie Vinck (hoofdrol Kiki) vertelt:

“Ik ben blij om nog eens mijn tanden te kunnen zetten in een filmrol die zo veelzijdig en complex is. Mijn personage Kiki geraakt als duikster bij de Civiele bescherming meer en meer verstrikt in een misdaadzaak. Dit roept demonen uit haar persoonlijk leven op en de gebeurtenissen drijven haar tot de afgrond.”

Geert Van Rampelberg (hoofdrol Nick) voegt toe:

“Het voelt bijzonder om na 7 jaar terug het personage van Nick Cafmeyer te mogen spelen. Het is zoals het weerzien van een goeie vriend na lange tijd.”

Carl Joos, die eerder al de scenario’s schreef voor o.a. De Zaak Alzheimer, De Behandeling & Het Tweede Gelaat, bewerkte het boek tot een heftige en spannende thriller.

SYNOPSIS: Kiki is een duikster gespecialiseerd in forensisch duiken en het bergen van lijken. Ze heeft hard moeten knokken voor het respect van het kleine team macho’s dat ze leidt. Wanneer Kiki een afgehakte hand opvist uit een Brussels kanaal, komt ze in aanraking met hoofdinspecteur Nick Cafmeyer. De hand blijkt levend afgezaagd. Nick zoekt het in een afrekening in het drugsmilieu, maar Kiki heeft, vanuit haar achtergrond, een heel andere kijk op de zaak. Ze wordt meegezogen in een kolkende reeks gebeurtenissen waar ze niet ongeschonden kan uitkomen


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter