Tag Archives: Ritueel

Achter de schermen van de Vlaamse film Ritueel

Achter de schermen van Ritueel met Marie Vinck

Ga achter de schermen van de nieuwe Vlaamse film Ritueel met cast & crew. 7 jaar na De Behandeling en na zijn internationale realisaties (o.a. The Serpent) kiest Hans Herbots opnieuw voor een langspeelfilm op eigen bodem. Ritueel is net als De Behandeling een adaptatie van een internationale bestseller van misdaadschrijfster Mo Hayder.

Continue reading Achter de schermen van de Vlaamse film Ritueel

Eerste beelden van Vlaamse film Ritueel met Marie Vinck & Geert van Rampelberg, het vervolg op De Behandeling

Ritueel - Eerste draaidag

Goed nieuws, MoviePulpers, want regisseur Hans Herbots gaat terug lokaal! De opnames van Ritueel, Hans Herbots’ nieuwe Vlaamse langspeelfilm, zijn maandag van start gegaan in Tervuren. De hoofdrollen worden vertolkt door niemand minder Marie Vinck (13 Geboden, Loft) & Geert Van Rampelberg (Black-Out, De Dag).
Het is sinds Het Tweede Gelaat uit 2017 dat het publiek van een Vlaamse thriller kon genieten in de bioscoop, hoewel we daar bij MoviePulp niet staan op te juichen. Ritueel is een vervolg op De Behandeling en de Belgische release is gepland voor het voorjaar van 2022.

Continue reading Eerste beelden van Vlaamse film Ritueel met Marie Vinck & Geert van Rampelberg, het vervolg op De Behandeling


In productie: Ritueel met Marie Vinck

In productie: Ritueel met Marie Vinck

Het is haast niet te geloven, maar Marie Vinck, dochter van Hilde Van Mieghem en gekend uit o.m. Loft, heeft nog nooit een hoofdrol gekregen in een Vlaamse film, maar daar brengt regisseur Hans Herbots eindelijk verandering in met Ritueel! Niet dat Vinck geen hoofdrol aankan, want ondanks de lage kwaliteit was haar bijdrage in 13 Geboden professioneel. Ritueel is een vervolg op de Vlaamse film De Behandeling wat betekent dat Geert Van Rampelberg (De Dag, Cordon) opnieuw van de partij is als rechercheur Nick Cafmeyer. De Vlaamse film Ritueel is gebaseerd Mo Hayder’s boek Ritual uit 2008. Het scenario werd geschreven door Carl Joos, die eerder al meeschreef aan De Zaak Alzheimer, Dossier K., The Broken Circle Breakdown & De Behandeling. Volgens Hans Herbots zal productie van Ritueel in najaar van 2020 beginnen, zodat de film begin 2022 in Belgische bioscoopzalen wordt verwacht.

Continue reading In productie: Ritueel met Marie Vinck