Franchise: Ritueel

Ritueel recensie door Hans Herbots

Algemene Ritueel poster door Hans HerbotsRitueel *** 1/2

Regie: Hans Herbots (The Serpent, De Behandeling)

Met Marie Vinck, Geert Van Rampelberg, Line Pillet, Lukas Bulteel, Eriq Ebouaney, Babetida Sadjo, Caroline Stas,…

Speeltijd: 120′

Ga kijken als je hield van de Vlaamse politiethrillers zoals Dossier K, Het Tweede Gelaat & De Zaak Alzheimer.

Lees verder Ritueel recensie door Hans Herbots
Officiële Ritueel trailer met Marie Vinck & Geert Van Rampelberg

Officiële Ritueel trailer met Marie Vinck & Geert Van Rampelberg

Vanaf 7 september 2022 in Belgische bioscopen, door Hans Herbots (The Serpent, De Behandeling) met Marie Vinck (Loft, 13 Geboden), Geert Van Rampelberg (Red Light, Black-Out), Line Pillet, Lukas Bulteel & Eriq Ebouaney (3 Days to Kill, Hitman, La Horde, Kingdom of Heaven), geniet van nieuwe Ritueel trailer 3.

Lees verder Officiële Ritueel trailer met Marie Vinck & Geert Van Rampelberg

Vlaamse film Ritueel door Hans Herbots wordt verplaatst naar het najaar van 2022

Vlaamse film Ritueel door Hans Herbots wordt verplaatst naar het najaar van 2022

De sluiting van de bioscopen vanwege omikron zorgt ervoor dat het filmaanbod opnieuw door elkaar wordt geschut. Zo wordt de nieuwe Vlaamse film Ritueel met 6 maanden verschoven. Vanaf 7 september 2022 in Belgische bioscopen, door Hans Herbots (The Serpent, De Behandeling) met Marie Vinck (Loft, 13 Geboden), Geert Van Rampelberg (Red Light, Black-Out), Line Pillet, Lukas Bulteel & Eriq Ebouaney (3 Days to Kill, Hitman, La Horde, Kingdom of Heaven), geniet van nieuwe Ritueel trailer 2 door Hans Herbots.

Lees verder Vlaamse film Ritueel door Hans Herbots wordt verplaatst naar het najaar van 2022

Nieuwe Ritueel trailer + poster door Hans Herbots

Algemene Ritueel poster door Hans Herbots
Na de succesvolle internationale series Riviera & The Serpent, maakte Vlaams regisseur Hans Herbots eindelijk terug een film in zijn thuisland. 7 jaar na De Behandeling kiest Hans Herbots opnieuw voor een adaptatie van een internationale bestseller van misdaadschrijfster Mo Hayder, in een bewerking van Carl Joos die zich eerder al boog over de scenario’s van onder andere De Behandeling & Het Tweede Gelaat. Vanaf 26 januari 2022 in Belgische bioscopen, door Hans Herbots (The Serpent, De Behandeling) met Marie Vinck (Loft, 13 Geboden), Geert Van Rampelberg (Red Light, Black-Out), Line Pillet, Lukas Bulteel & Eriq Ebouaney (3 Days to Kill, Hitman, La Horde, Kingdom of Heaven), geniet van nieuwe Ritueel trailer + poster door Hans Herbots.

Lees verder Nieuwe Ritueel trailer + poster door Hans Herbots


Achter de schermen van de Vlaamse film Ritueel

Achter de schermen van Ritueel met Marie Vinck

Ga achter de schermen van de nieuwe Vlaamse film Ritueel met cast & crew. 7 jaar na De Behandeling en na zijn internationale realisaties (o.a. The Serpent) kiest Hans Herbots opnieuw voor een langspeelfilm op eigen bodem. Ritueel is net als De Behandeling een adaptatie van een internationale bestseller van misdaadschrijfster Mo Hayder.

Lees verder Achter de schermen van de Vlaamse film Ritueel

Eerste beelden van Vlaamse film Ritueel met Marie Vinck & Geert van Rampelberg, het vervolg op De Behandeling

Goed nieuws, MoviePulpers, want regisseur Hans Herbots gaat terug lokaal! De opnames van Ritueel, Hans Herbots’ nieuwe Vlaamse langspeelfilm, zijn maandag van start gegaan in Tervuren. De hoofdrollen worden vertolkt door niemand minder Marie Vinck (13 Geboden, Loft) & Geert Van Rampelberg (Black-Out, De Dag).
Het is sinds Het Tweede Gelaat uit 2017 dat het publiek van een Vlaamse thriller kon genieten in de bioscoop, hoewel we daar bij MoviePulp niet staan op te juichen. Ritueel is een vervolg op De Behandeling en de Belgische release is gepland voor het voorjaar van 2022.

Lees verder Eerste beelden van Vlaamse film Ritueel met Marie Vinck & Geert van Rampelberg, het vervolg op De BehandelingIn productie: Ritueel met Marie Vinck

In productie: Ritueel met Marie Vinck

Het is haast niet te geloven, maar Marie Vinck, dochter van Hilde Van Mieghem en gekend uit o.m. Loft, heeft nog nooit een hoofdrol gekregen in een Vlaamse film, maar daar brengt regisseur Hans Herbots eindelijk verandering in met Ritueel! Niet dat Vinck geen hoofdrol aankan, want ondanks de lage kwaliteit was haar bijdrage in 13 Geboden professioneel. Ritueel is een vervolg op de Vlaamse film De Behandeling wat betekent dat Geert Van Rampelberg (De Dag, Cordon) opnieuw van de partij is als rechercheur Nick Cafmeyer. De Vlaamse film Ritueel is gebaseerd Mo Hayder’s boek Ritual uit 2008. Het scenario werd geschreven door Carl Joos, die eerder al meeschreef aan De Zaak Alzheimer, Dossier K., The Broken Circle Breakdown & De Behandeling. Volgens Hans Herbots zal productie van Ritueel in najaar van 2020 beginnen, zodat de film begin 2022 in Belgische bioscoopzalen wordt verwacht.

Lees verder In productie: Ritueel met Marie Vinck