The Serpent recensie op Netflix België

The Serpent poster op Netflix BelgiëThe Serpent ** 1/2

Regie: Tom Shankland (The Missing, The Children ) & Hans Herbots (De Behandeling, Ritueel)

Met Tahar Rahim, Jenna Coleman, Tim McInnerny, Ellie Bamber, Billy Howle, Mathilde Warnier, Amesh Edireweera, Ellie de Lange, Arland Rosbak,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van The Operative, Narcos, American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace & The Spy.

Het verhaal: The Serpent is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van meesteroplichter Charles Sobhraj en de opmerkelijke pogingen van de Nederlandse diplomaat Herman Knippenberg om hem voor het gerecht te brengen. Sobhraj, die zich voordeed als juwelenhandelaar, en zijn vriendin Marie-Andrée Leclerc) reisden in 1975 en 1976 door Thailand, Nepal en India. Op de Aziatische ‘Hippie Trail’ pleegden ze diverse misdaden en werden ze de hoofdverdachten in een reeks moorden op jonge westerse reizigers.

Tahar Rahim & Jenna Coleman in The Serpent recensie op Netflix België

Ons verdict: Groot nieuws onlangs, want regisseur Hans Herbots (De Behandeling, Vermist) is terug van zijn internationale carrièrepad om opnieuw stappen te zetten in België met Ritueel. Internationale series waaraan Herbots werkte zoals Cobra, Riviera & Rellik bereikten het Belgische vasteland niet via stream, maar The Serpent met Tahar Rahim & Jenna Coleman krijgt wel een release op Netflix waar we maar al te graag onze tanden in zetten. 

Nu Herbots werkte het 2de deel van The Serpent af voor BBC, terwijl  Tom Shankland van start gaat en daarmee neemt de Europese serie geen goede start. De mise-en-scène met zijn hippie klederdracht als accent tonen misschien dat de reeks op niveau is, maar de Britse regisseur sukkelt met het acteerwerk, vooral de Nederlandse & Franse taal van de castleden dan. Bovendien is er een duidelijk verschil tussen hoofdacteur Tahar Rahim en bvb. een Jenna Coleman en Billy Howle die ondanks zijn reputatie op grote sets zoals Star Wars IX: The Rise of Skywalker, Outlaw King, Captain America: The First Avenger & Dunkirk ondermaats presteren. Opnieuw wordt er te weinig tijd gestopt in de editing van deze Europese serie en dat maakt The Serpent soms wat traag & onnodig te lang. De dramatische close-ups in aflevering 2 maken de show bij momenten een Turkse soap en soms slaat zelfs de lipsyncing de bal mis. Meer tijd in postproductie had deze serie echt meer gemaakt. Tot slot doet Herbots dankzij zijn leerschool op de set van Vermist een aardige poging om de boel beter uit te werken, maar dan is de schade al gemaakt.

Met andere woorden, The Serpent zal je misschien blijven streamen zoals een ramptoerist kijkt naar een auto-ongeluk, maar voortreffelijke Europese content is het niet. Als we hier de Paasvakantie mee moeten vullen, worden het sobere dagen.

2 gedachten op “The Serpent recensie op Netflix België”

  1. Er zitten een aantal ‘flaters’ in. In episode 3 ,wanneer Dominique terug naar Frankrijk gaat wordt ie verwelkomt door de kapitein van de Boeing 747 en wordt erna een Boeing 777 getoond die opstijgt….; In aflevering 4, keren Alain en Monque terug vanuit Nepal en wordt er een shot vertoond van een landend vliegtuig. Vliegtuig maakt een linkse bocht en je ziet er een winglet aan het eind van de vleugel…. Deze 3 winglets3 werden pas begin 2000 ingevoerd…. En daarbovenop is het een winglet dvan een Airbus. Airbus bestond nog niet in 1975….. Toch enkel flagrante missers.

    Please wait...
  2. Yep, inderdaad. Beetje amateuristisch soms

    Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter