The Operative banner

The Operative Blu-Ray recensie

The Operative recensie op iTunesThe Operative ** 1/2

Regie: Yuval Adler (Shooter op Netflix)

Met Diane Kruger, Martin Freeman, Cas Anvar, Yoav Levi, Rotem Keinan, Lana Ettinger, Kate Nichols,…

Speeltijd: 116′

Ga kijken als je hield van The Spy, The Night Manager, Devil’s Double & Spider in the Web.

Het verhaal: Rachel is een vrouw die gerekruteerd werd door de Mossad vanwege haar diverse achtergrond en wordt op lange termijn ingezet in Iran om er undercover te werken. Tijdens het bijwonen van de begrafenis van haar vader verdwijnt ze spoorloos. De enige aanwijzing die ze heeft achtergelaten, is een cryptisch telefoontje naar haar voormalige baas Thomas die moet uitzoeken of ze een gevaar is voor hun missie of niet.

Diane Kruger & Martin Freeman in The Operative recensie

Ons verdict: Films met Israëlische roots beginnen de laatste jaren heel wat lokale filmdistribiteurs te overhalen als je terug denkt aan bvb. Spider in the Web die een grote release kende op het Film Festival van Oostende in 2019, maar ook The Red Sea Diving Resort door Gideon Raff en vooral de succesvolle Netflix-serie The Spy liet sporen na op onze netvliezen. Israël is met de beruchte Mossad natuurlijk gekend voor zijn spionagewerk en het mag dan ook niet verrassen dat de inhoud zich ook deze keer weer in dat genre bevindt. Om de boel geloofwaardig bij elkaar te breien, werd er geopteerd voor actrice Diane Kruger in de hoofdrol met haar vlotte tong in het Engels, Frans & Duits, gevolgd door Martin ‘The Hobbit’ Freeman. The Operative is weliswaar geen The Spy vanwege de metamorfose van de hoofdcast die wat uitblijft (het is niet de eerste keer dat de Duitse actrice de Europese kaart trekt), waardoor The Operative een beetje op het niveau blijft van Spider in the Web. The Operative gaat en staat met zijn realistisch plot gebaseerd op de bestseller The English Teacher door voormalig Israëlische inlichtingenofficier Yiftach Reicher Atir, maar ook de vakkundige dynamiek tussen Freeman & Kruger. Spijtig genoeg is deze samenwerking tussen beide acteurs nogal tactisch aanwezig waardoor regisseur Yuval Adler noodgedwongen de tijd wat moet vullen met trage beelden, romances & lange dialogen. Als dit dan allemaal bij elkaar komt met een niet bevredigend einde, overtuigde het ons niet van zijn kwaliteiten.

Met andere woorden, filmhebbers van het spionagegenre komen aan hun trekken met The Operative, maar ons inspireerde het maar weinig.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter