Nobody recensie

Nobody recensieNobody ***

Regie: Ilya Naishuller (Hardcore Henry)

Met Bob Odenkirk, Connie Nielson, Christopher Lloyd, Michael Ironside, RZA, Colin Salmon,…

Speeltijd: 92′

Ga kijken als je hield van R.E.D. & John Wick.

Het verhaal: Wanneer 2 dieven op een nacht inbreken in zijn huis in de buitenwijk, weigert Hutch zichzelf of zijn familie te verdedigen, in de hoop ernstig geweld te voorkomen. Zijn tienerzoon, Blake, is teleurgesteld in hem en zijn vrouw, Becca, lijkt alleen maar meer afstand te nemen. In de nasleep van het incident wordt Hutch’s langdurende woede aangewakkerd, waardoor zijn onderdrukte instincten de bovenhand krijgen en hij zich voortbeweegt op een brutaal pad dat duistere geheimen en dodelijke vaardigheden aan de oppervlakte zal brengen. In een spervuur van vuisten, geweerschoten en piepende banden moet Hutch zijn familie redden van een gevaarlijke tegenstander en ervoor zorgen dat hij nooit meer wordt onderschat als een ‘nobody’.

Nobody recensie met Bob Odenkirk

Ons verdict: Wat zou jij doen als er onverwachte bezoekers jouw huis betreden? Het overkwam Breaking Bad-acteur Bob Odenkirk die graag iets meer ballen aan zijn lijf had gehad om de dieven aan de politie over te laten in plaats van de inbrekers gewoon in de kelder op te sluiten. Maar het leidde tot het concept van deze film waarbij creatieve duizendpoot Ilya Naishuller zijn eerste grote kans in Hollywood krijgt en kiest Bob Odenkirk als zijn leading man voor Nobody.

Bob Odenkirk in Nobody recensie

Samen met een productiebudget van 16 miljoen dollar en de scenarist van John Wick in gedachte krijgen we een zeer commerciële invulling van een actiefilm die mooi binnen de lijntjes kleurt zonder meer. Met een speelduur van 90 minuten voelt Nobody wat kort aan en vooral de overgang tussen het begin en het einde voelt wat geforceerd aan. Maar dat wil niet zeggen dat we niet genoten hebben van Nobody die met zijn volwassen invulling van Home Alone ons meermaals aan het lachen kreeg en kwetsbare actieheld zoals John McClane dicht bij zijn publiek blijft. In zijn geheel is het enkel spijtig dat Nobody zoveel teert op films die reeds de revu hebben gedaan zoals R.E.D., John Wick, Die Hard, The Equalizer, AVA,… Vernieuwend is Nobody daarom niet te noemen.

Kortom, met Nobody overtuigde regisseur Ilya Naishuller ons niet zo als Hardcore Henry. Van deze week in Belgische bioscopen, maar wacht misschien tot hij op stream komt.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter