The Last Mercenary Netflix recensie

The Last Mercenary recensie op Netflix België

The Last Mercenary recensie op Netflix BelgiëThe Last Mercenary ***

Regie: David Charhon (Cyprien, De l’autre côté du périph)

Met Jean-Claude Van Damme, lban Ivanov, Assa Sylla, Samir Decazza, Patrick Timsit, Eric Judor, Miou-Miou,…

Speeltijd:110′

Ga kijken als je hield van Jean-Claude Van Johnson.

Het verhaal: Een legendarische geheim agent die huurmoordenaar is geworden, keert terug om de zoon te redden die hij nog nooit heeft ontmoet. Vader zijn wordt zijn moeilijkste missie.

xxxxx

Ons verdict: In de jeugdjaren van hele MoviePulp-redactie waren onze ware filmhelden niet superhelden zoals Captain America, Thor, Batman, Superman, of andere in spandex gestoken figuren; maar wel actiehelden pur sang als Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone & Chuck Norris. In die lijst stond bovenaan een Belgische naam: Jean-Claude Van Damme, een Brusselaar wiens echte naam Jean-Claude Camille François Van Varenberg was. Hij speelde tal van hoofdrollen in actiefilms zoals Bloodsport, Kickboxer, Double Impact, Universal Soldier, Hard Target, TimeCop & Sudden Death. In zijn recente jaren komt hij nog steeds aan de bak met noemenwaardige prestaties in JCVD, Lukas & Jean-Claude Van Johnson. Laatstgenoemde was duidelijk inspiratie voor de makers van The Last Mercenary…

Jean-Claude Van Damme in The Last Mercenary recensie op Netflix België

In vele opzichten is The Last Mercenary de zoveelste film waarin Jean-Claude Van Damme met zichzelf lacht, maar hij deed dit nooit in een Franse stijl met de typische humor van het Zuiden. Dat doet hij voor Netflix met Le Dernier Mercenaire. Verwacht dus een combinatie van het recente werk van Van Damme met pakweg een Taxi-franchise. Echter heeft de komische actiefilm verder weinig extra te bieden met grapjes die al meermaals voorbij kwamen op het internet en gedaantes van de inmiddels 60-jarige die ook reeds de revu deden. Maar op zich hoor je ons niet klagen als vrijdagfilm op Netflix. We zijn blij dat de man opnieuw aan de bak komt op de grootste streamingdienst van de wereld. Tot slot is The Last Mercenary met zijn bijna 2 uur speelduur toch wat teveel van het goede.

Kortom, The Last Mercenary is Jean-Claude Van Johnson op z’n Frans. Leuk om onze Belgische trots opnieuw op een streamingdienst te zien.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter