Space Jam 2 komt vanaf 30 augustus 2021 op VOD

Space Jam 2: A New Legacy recensie op iTunes

Space Jam 2: A New Legacy recensie op iTunesSpace Jam 2: A New Legacy ***

Regie: Malcolm D. Lee (Night School, Girls Trip)

Met LeBron James, Don Cheadle, Sonequa Martin-Green, Khris Davis, Cedric Joe, basketbalsterren zoals Sue Bird, Anthony Davis, Draymond Green, Damian Lillard, Klay Thompson, Nneka Ogwumike en de stemmen van Zendaya, Jeff Bergman & Eric Bauza

Speeltijd: 115′

Ga kijken als je hield van Ready Player One, Tom and Jerry & het vorige Space Jam.

Het verhaal: Wanneer LeBron James en zijn zoon door een kwaadaardige artificiële intelligentie gevangen worden genomen in een digitale wereld, zal hij samen met de Tunes om zijn vrijheid moeten strijden in een basketbalwedstrijd en tegelijkertijd de band met zijn zoon redden.

LeBron James in Space Jam: A New Legacy recensie

Ons verdict: Laat ons maar meteen met de deur in huis vallen: Het nieuwe Space Jam 2 werd met de grond gelijk gemaakt in de zomer van 2021. Met een score van 4.4 op IMDb is het duidelijk dat de nieuwe film met de Looney Tunes niet in de smaak viel bij zowel het publiek als recensenten. 25 jaar na het originele Space Jam roept dit vooral vragen bij ons op of Warner niet te lang heeft gewacht om een vervolg te maken op de film met met Michael Jordan in de hoofdrol.

De Looney Tunes in Space Jam: A New Legacy recensie

Want op zich begrijpen we de kritiek niet echt. De animatie is van topniveau, zowel 2D als 3D en buiten een paar iets te flauwe mopjes hier en daar (Al G. Rhythm, echt?), hebben we echt genoten van Space Jam 2: A New Legacy. De Looney Tunes spreken tot de verbeelding en de makers kennen duidelijk hun klassiekers binnen de tekenfilmpjes van Bugs Bunny, Daffy Duck, Tasmanian Devil, Roadrunner, Tweety, Sylvester, Speedy Gonzales, Wile Coyote, Lola Bunny, Marvin the Martian & meer. Het plot spreekt de gamende jeugd van tegenwoordig ook aan en castleden zoals LeBron James, Don Cheadle & Sonequa Martin-Green slaan de bal niet mis.

De werelden op de Warner Bros-servers in Space Jam: A New Legacy recensie

Heeft het dan misschien te maken met de status van LeBron James in de NBA? Wil het publiek meer erkenning voor andere NBA-sterren zoals Kobe Brian, Shaquille O’Neal of Kevin Durant? Of wordt er te weinig verwezen naar de vorige Space Jam? Dat zijn geldende argumenten, maar het is Warner die de richting uit wil gaan van Disney die niet wordt gepruimd in Space Jam 2. De klemtoon ligt iets teveel op het universum van de Warner-films & -figuren waar niet iedereen van op de hoogte is en niet bepaald een geheel vormen. Maar then again, het is wel een groot onderdeel van het plot en wordt daarom misschien verkeerd geïnterpreteerd door het publiek.

Anyway, iedere generatie verdient zijn eigen Space Jam en dat is Space Jam 2: A New Legacy. Het is alles behalve zo slecht als er op het internet wordt uitgekraamd. Geef het zeker een kans!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter