Ice Age: Scrat Tales recensie op Disney Plus België

Ice Age: Scrat Tales recensie op Disney Plus BelgiëIce Age: Scrat Tales ***

Bedenkers: Chris Wedge

Met de stemmen van John Christian Wedge als Scrat & Kari Wahlgren als Baby Scrat

Speeltijd: 6 afleveringen / 5 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van de andere Ice Age-films zoals  Ice Age: Dawn of the Dinosaurs tiens.

Het verhaal: Scrat uit Ice Age ontmoet Baby Scrat en ervaart de geneugten van het vaderschap – maar niet voor lang.

Ice Age: Scrat Tales recensie op Disney Plus België

Ons verdict: Walt Disney Company komt de laatste tijd stevig in aanvaring met zijn opgekochte animatiestudio’s. Pixar is duidelijk niet blij met het feit dat Luca, Turning Red & Soul exclusief op de streamingdienst te zien waren, maar ook bij de productie van Lightyear waren er intenties om te knippen in het eindproduct. In dat opzicht zie je dat het niet altijd makkelijk is voor animatiestudio’s om samen te werken en het mag dan ook niet verbazen dat hetzelfde geschiedde voor het animatiestudio achter de Ice Age-franchise. Deze is al jaar & dag in de handen van het failliet verklaarde Blue Sky Studios, die in de nieuwe realiteit van 20th Century Studios hun eerste Ice Age-film brengen op Disney Plus België.

xxxxx

Het Huis van de Muis zag er samen met producent John C. Donkin wel iets in om de Ice Age-franchise opnieuw tot leven te brengen met nieuwe films & series, maar dat knaagt toch. Er was heel wat juridisch touwgetrek in verband met het figuurtje Scrat door Chris Wedge waarvan Disney de rechten niet had bij de acquisitie van Fox, vandaar dat de animatieserie pas later volgde gezien de recht nu wel in handen zijn van Disney. Met Ice Age: The Adventures of Buck Wild wilde Disney veel aanbrengen omdat het niet op niveau was van een Disney-productie (met alle gevolgen vandien), maar met Ice Age Scrat Tales kunnen Disney weer doen waar ze goed in zijn: nieuwe schattige figuurtjes toevoegen en verder gaan met de humor van weleer. Great success! Ice Age: Scrat Tales behaalt weliswaar niet het niveau van zijn voorgangers (laat staan het geweldige Olaf Presents), maar het is wel gemakkelijk te bingen wat je niet bepaald kan zeggen van de vele intermezzo’s van Scrat in de Ice Age-films. Tot slot zijn we blij dat Scrat met een aantal kleine afleveringen zijn eigen content krijgt en dat het animatiewerk op peil staat.

Kortom, met Ice Age: Scrat Tales is het opnieuw lachen geblazen met onze welgeliefde prehistorische eekhoorn, maar het is niet op het niveau van Olaf Presents. Vanaf vandaag te zien op Disney Plus België!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.