Fantastic Beasts 3 logo

Fantastic Beasts Secrets of Dumbledore recensie op iTunes

Fantastic Beasts 3: The Secrets of Dumbledore recensieFantastic Beasts 3: The Secrets of Dumbledore *** 1/2

Regie: David Yates (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2)

Met Jude Law, Eddie Redmayne, Mads MikkelsenAlison SudolDan Fogler, Jessica WilliamsEzra Miller, Callum TurnerPoppy Corby-Tuech, Katherine Waterston, Richard Coyle, William Nadylam, Victoria Yeates, Maria Fernanda Candido, Oliver Masucci, Aleksandr Kuznetsov,…

Speeltijd: 142′

Ga kijken als je hield van Harry Potter & the Deathly Hallows Part IFantastic Beasts 2: The Crimes of GrindelwaldHarry Potter & the Deathly Hallows Part I & Harry Potter & the Deathly Hallows Part II.

Het verhaal: Professor Albus Dumbledore weet dat de duistere tovenaar Gellert Grindelwald de macht over de tovenaarswereld wil overnemen. In zijn eentje kan hij hem niet tegenhouden, dus schakelt hij de hulp in van magiezoöloog Newt Scamander. Die gaat samen met een team van tovenaars, heksen en een dappere Dreuzel-bakker een gevaarlijke missie aan waarbij ze oude en nieuwe fabeldieren tegenkomen en tegenover Grindelwalds groeiende leger van volgers komen te staan. Maar hoelang kan Dumbledore zich afzijdig houden als er zo veel op het spel staat?

Fantastic Beasts 3: The Secrets of Dumbledore recensie
© 2022 WBEI Publishing Rights © J.K.R. TM WBEI

Ons verdict: Heksen & tovernaars, het wachten is voorbij! GenZ’ers die niet naar de Wizarding World van J.K. Rowling wilde gaan kijken in bioscopen vanwege corona, kan nu terecht op VOD in België, gezien Fantastic Beasts 3: The Secrets of Dumbledore on demand komt. Hopelijk wordt de film zo hard gestreamd als de zaak van Depp vs. Heard waar deze franchise toch wel wat onder te leiden had samen met het niet erkennen van non-binaire mensen door J.K. Trolling. De verschillende casting van Grindelwald heeft volgens ons toch een impact gehad op de bioscoopresultaten die op een old time low staan met amper 392 miljoen dollar omzet.

Fantastic Beasts 3: The Secrets of Dumbledore recensie
© 2022 WBEI Publishing Rights © J.K.R. TM WBEI

Maar ons hoor je niet klagen, want Mads Mikkelsen is een ware revelatie vergeleken met Johnny Depp & Colin Farrell als Grindelwald en komt prima tot zijn recht in het overval-verhaal van Secrets of Dumbledore tegenover Jude Law. De tweestrijd tussen Grindelwald & Dumbledore neemt voorlopig ondanks de 200 miljoen dollar productiekost nog geen Bijbelse proporties aan zoals deze van Harry Potter & Voldemort in Deathly Hollows, maar ze zijn efficiënt en klaren voorlopig de klus. Fantastic Beasts 3 zit misschien sterk verankerd in de Harry Potter-filmserie, maar het neigt wel wat meer naar zijn initiële opzet: Magische dieren zoals de Qilin, maar ook blast-ended skrewts & de Phoenix vormen een essentieel onderdeel van het plot wat je toch het gevoel geeft dat je meer te weten komt van de immense Wizarding World. De politieke wereldcontext van de Wizarding World bleef daardoor wat aan de oppervlakte, Dat noemen we goede keuzes maken!

Fantastic Beasts 3: The Secrets of Dumbledore recensie
© 2022 WBEI Publishing Rights © J.K.R. TM WBEI

Opnieuw hangt het publiek aan de lippen van Eddie Redmayne die zowat de grappigste scènes op zijn naam schrijft en ondanks de marketing rond de film (met team Jude Law vs team Mads Mikkelsen) neemt de originele Fantastic Beasts-cast wel de leiding. Opnieuw pluspunten. Als we Secret of Dumbledore moeten vergelijken in de nieuwe Fantastic Beasts prequelreeks, dan moeten we eerlijk zijn dat het Crimes of Grindelwald van zijn sokken blaast, maar nog steeds de duimen moeten laten voor Where to Find Them. Tot slot gaf Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore ons door zijn Thomas Crown Affair-ontknoping een Mission Impossible Fallout-gevoel op het vlak van editing en dat met een epische cut van 2,5 uur. Zo willen we het zien!

Kortom, Fantastic Beasts 3: The Secrets of Dumbledore houdt met zijn heist-plot een goede balans tussen Harry Potter & Fantastic Beasts. Nu beschikbaar op iTunes & consorten.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter