Alien Covenant recensie op Amazon Prime Video België

Alien Covenant recensie op Amazon Prime Video BelgiëAlien: Covenant **** 1/2

Regie: Ridley Scott (Alien, Blade Runner, Gladiator)

Met Katherine Waterston, Michael Fassbender, Billy Crudup, Danny McBride, Carmen Ejogo, Callie Hernandez, Guy Pearce,…

Speeltijd: 122′

Ga kijken als je hield van de originele Alien.

Het verhaal: De bemanning van het ruimteschip de Covenant ontdekken een paradijs nadat ze ver in het universum naar een verloren planeet worden geleid door een verdwaald signaal. Maar algauw lijken dingen niet zoals ze zijn…

xxxxx

Ons verdict: In 2015 pitchte regisseur Neil Blomkamp het idee om de Alien-franchise opnieuw leven in te blazen na het teleurstellende Alien vs. Predator met indrukwekkende designs voor de nieuwe Xenomorph geïnspireerde door de Zwitserse artiest H.R. Giger. Maar hoe langer het project vorderde in de tijd, hoe onwaarschijnlijker het idee dat Blomkamp de fakkel mocht overnemen. Na ongetwijfeld heel wat politiek spel kreeg Sir Ridley Scott van 20th Century Fox opnieuw de kans om zich te bewijzen na het wisselvallige Prometheus en het resultaat is deze Alien: Covenant met als nieuwe leading lady Katherine Waterston die we kennen uit de Fantastic Beasts-franchise.

Alien Covenant recensie op Amazon Prime Video België

Scott leert zijn lesje en zoekt in dezelfde lijn als de nieuwe Star Wars-films Star Wars VII: The Force Awakens & Rogue One het nostalgische op. Hij gaat terug naar zijn roots waar ook zijn carrière startte met filmklassiekers zoals Alien, Gladiator & Blade Runner en dat zie je meteen aan de donker gruwelijke enscenering & uitwerking van Alien: Covenant. Bovendien voegt Ridley Scott in deze Alien: Covenant een nieuwe dimensie van horror toe dat laat terugdenken aan de hele Japanse horror-rage van de jaren 2000 met o.m. The Ring & The Grudge zonder in te boeten aan suspense. OK, het tempo van Alien: Covenant laat eerder terugdenken aan het recente Prometheus, maar Alien: Covenant is de eerste Alien-film die het dichtste aanleunt bij de originele filmklassieker uit de jaren ’70. Fenomenaal werk! We delen een pluim uit aan actrice Katherine Waterston die met haar rol als Daniels toont wat voor talent ze in haar mars heeft, maar ook Michael Fassbender, Billy Crudup, Guy Pearce & de andere castleden stellen niet teleur in deze keihard gruwelijke science fiction horror.

Kortom, Alien: Covenant gaat terug naar zijn heerlijke roots and we are lovin’ it! Nu te streamen op Amazon Prime Video.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter