Vlaamse Minions 2 recensie

Vlaamse Minions 2 recensieMinions 2: Hoe Gru Superschurk werd  *** 1/2

Regie: Kyle Balda, Brad Ableson & Jonathan del Val (Verschrikkelijke Ikke 3, De Minions, Simpsons, Huisdiergeheimen 2)

Met o.m. de Vlaamse stemmen van Koen Van Impe, Gene Bervoets & Sandrine Van Handenhoven

Speeltijd: 87′

Ga kijken als je hield van de vorige Despicable Me– & Minion-films, tiens.

Het verhaal: In het hart van de jaren ’70, te midden van een vlaag van gevederd haar en uitlopende spijkerbroeken, groeit Gru op in de buitenwijken. Gru is een fanboy van een bende superschurken die bekend staat als de Vicious 6 en komt uit op een plan om kwaadaardig genoeg te worden om zich bij hen aan te sluiten. Gelukkig krijgt hij back-up van zijn trouwe volgelingen, de Minions. Samen met Kevin, Stuart, Bob en Otto – een nieuwe Minion met een beugel en een wanhopige behoefte voor aandacht – ontwikkelen ze hun vaardigheden en experimenteren ze met hun nieuwe wapens en om hun eerste missie uit te voeren. Wanneer de leider van de Vicious 6, de legendarische vechter Wild Knuckles, wordt verdrongen uit de groep, waagt Gru zijn kans om het nieuwste lid van de bende te worden. Dit verloopt niet van een leien dakje (op zijn zachtst gezegd), en wordt alleen maar erger als Gru hen te slim af is en plotseling de vijand van al het kwaad wordt. Gru wendt zich tot een onwaarschijnlijke bron voor hulp, Wild Knuckles zelf, en ontdekt dat zelfs slechteriken soms een beetje hulp nodig hebben van hun vrienden.

Ons verdict: Je mag zeggen wat je wil over het design van de Minions, MoviePulpers, en hoe raadselachtig gek onze kinderen er wel van zijn, maar de Verschrikkelijke Ikke-films vielen altijd wel in de smaak bij onze redactie. Ik herinner me nog dat Despicable Me één van de meest geslaagde films ooit was in 3D alvorens de hele filmindustrie het ons door de keel begon te duwen en ook de laatste Verschrikkelijke Ikke 3 was een schot in de roos. De vraag blijft echter, kan het beter? Wat kan je nog uithalen met Gru en zijn gekke wezentjes naar 4 films?

xxxxx

Wel, blijkbaar heel veel! De Minions 2: Rise of Gru is om je dood te lachen van plezier dankzij de knotsgekke humor dit zich in combinatie met de snelle oneliners van Koen Van Impe als Gru subliem tot uiting komt. Het blijft immers komen, want niet alleen wat je ziet in de trailers komt uiteraard in de animatiefilm, er is meer en het is zelfs grappiger. Te gek. Bovendien blijft Illumination een waardig alternatief tegenover Pixar en ook deze keer ontbreekt het niet aan golden shots in Minions 2: Hoe Gru Superschurk werd waarvan je er eentje onderaan kan zien. Met een speelduur van rond de 90 minuten hou het de kleintjes ook continu op de bioscoopstoel en maar goed ook gezien er veel gebeurt tegelijkertijd. Tot slot wordt het nieuwe titelliedje van Diana Ross & Tame Impala gepruimd door de jonge generatie waardoor het voor mij nu al de zomerhit van filmjaar 2022 zal zijn in Belgische bioscopen voor de kleintjes onder ons.

In other words, move over, Pixar, de Minions 2 wordt samen met het lied van Diana Ross de zomerhit van filmjaar 2022 voor de kindjes onder ons. Pik de Vlaamse versie van de film deze week mee in Belgische bioscopen!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter