Zeppos Mercatorspoor recensie op Streamz

Zeppos - Het Mercatorspoor komt op 23 februari 2022 naar Belgische bioscopenZeppos – het Mercatorspoor ***

Regie: Douglas Boswell (Labyrinthus)

Met Nathan Naenen, Britt Scholte, Koen De Bouw, Carry Goossens, Nora Gharib, Carlos Schram,…

Speeltijd: 90′

Ga kijken als je hield van Kuifje.

Het verhaal: Op zijn 18de verjaardag erft techno geek Benjamin Kurrel de nalatenschap van zijn vermiste vader Ben Kurrel: een koffer vol antieke voorwerpen, waaronder een zeer zeldzaam oud boek. Wanneer hij het antieke boek aan Slien schenkt, het meisje waar hij een oogje op heeft, zet hij onbedoeld een kettingreactie in beweging. Een oude man die zich voorstelt als Zeppos heeft grote interesse in het boek, dat ooit aan cartograaf Mercator heeft toebehoord. Samen volgen ze het geheime spoor dat Mercator eeuwen geleden achterliet, maar een ongenadige tegenstander probeert hen te stoppen bij de ontrafeling van het mysterie. Hun gevaarlijke zoektocht brengt hen niet alleen dichter bij het geheim van Mercator, maar confronteert Benjamin ook met zijn afkomst.

De cast van Zeppos - het Mercatorspoor recensie

Ons verdict: Alles komt terug, MoviePulpers! Hollywood teert op nostalgie dezerdage en dat is de Vlaamse filmindustrie ook niet ontsnapt. Vandaar dat de VRT en zijn kompanen inzetten op een Vlaamse serie met internationale allure in het verleden: Kapitein Zeppos. De jeugdserie uit de jaren ’60 krijgt een grootse remake in de bioscoop met namen zoals Nathan Naenen & Britt Scholte als nieuwkomers en een Koen De Bouw, Carry Goossens & Nora Gharib aan het roer.

Ongetwijfeld heeft iedereen al een indruk over film als je kijkt naar de trailers & poster, maar je mag zeggen wat je wil, wij hebben vooral genoten van een leuke avonturenfilm met Zeppos – het Mercatorspoor. Het wist ons te verrassen met zijn snelle actie op een iets beter niveau dan de Nachtwacht-films, maar vooral met zijn verrassend plot dat een leuke geschiedenisles vormt met Belgische cartograaf Mercator & de middeleeuwse tijden van Keizer Karel. Hoewel duo Britt Scholte & Nathan Naenen niet verrassend uit de hoek komt, mogen we weer genieten van een schitterende Carry Goossens & meer dan behoorlijke Koen De Bouw. Maar vernieuwend is het allerminst: Zeppos – Het Mercatorspoor is niet zoals we verwachtte een Vlaamse versie van Indiana Jones, maar eerder een kopie van Kuifje als je het tegenover het verhaal van Het Geheim van de Eenhoorn zet. Met dit soort avonturenverhalen halen we internationaal succes, dus ons hoor je niet klagen dat het wat knip & plakwerk doet hier & daar.  De vraag is echter of het bij de jonge generatie Vlamingen gaat werken zonder al teveel animatie & marketing.

Kortom, Zeppos – het Mercatorspoor is een live action versie van Kuifje en daar mogen we als Vlaamse Belgen best trots op zijn. Geef het een kans op stream vanaf deze week!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter