White Noise recensie op Netflix België

White Noise recensie op Netflix BelgiëWhite Noise ***

Regie: Noah Baumbach (Marriage Story)

Met Adam Driver, Greta Gerwig, Don Cheadle, Jodie Turner-Smith, André 3000, Danny Wolohan,…

Speeltijd: 136′

Ga kijken als je hield van Bardo.

Het verhaal: Tegelijkertijd hilarisch en afschuwelijk, lyrisch en absurd, gewoontjes en apocalyptisch, vertelt White Noise het verhaal van een hedendaagse Amerikaanse familie die probeert te dealen met de mondaine conflicten van het dagelijks leven. Ondertussen worstelen ze met de universele mysteries in de liefde, de dood en de mogelijkheid op geluk in een onstabiele wereld.

White Noise recensie op Netflix België

Ons verdict: MoviePulpers, filmjaar 2023 wordt door Netflix België handig afgesloten door de nieuwste langspeelfilm van Noah Baumbach. De zoon van 2 gerenommeerde Amerikaanse filmcritici en schrijver/regisseur van o.m. Marriage Story, The Meyerowitz Stories & Barbie heeft de wind in de zeilen door de samenwerking met zijn vrouw Greta Gerwig en het mag dan ook niet verbazen dat de internationale streamingdienst hard inzet op zijn creatief kunnen.

White Noise recensie op Netflix België

Nu, White Noise is niet meteen een film voor iedereen: Als je al opziet tegen de speelduur van meer dan 2 uur, dan moet je ook nog eens de onderliggende filosofische ondertoon rond existentialisme trotseren. Maar het is niet dat Baumbach niet zijn best doet om dit toegankelijk te maken door het publiek (lachwekkend) te entertainen met knipogen naar genres die bioscopen wel doen vollopen zoals actie, disaster, survival, murder, mystery & meer. Samen met de dialogen & situaties vol ironie geeft dit White Noise een unieke mix. Het helpt dan ook dat je Adam Driver hebt om in zijn rol als fanboy van Hitler een krachtige acteerprestatie neer te leggen. De structuur & het verloop van White Noise is ook verbazingwekkend goed voor een keer, hoewel het 2de deel van White Noise een beetje flatlined en ons minder alert hield. Je leest het dus, een meerwaardefilm met een frisse wind erin.

Kortom, White Noise op Netflix België door Noah Baumbach, het is eens wat anders.

White Noise recensie op Netflix België

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter