In productie: Come Back met Zwangere Guy & Veerle Baetens

In productie Come Back met Zwangere Guy Veerle Baetens

Vorige week zijn de opnames gestart van Come Back, het langspeeldebuut van de broers Jan & Raf Roosens. Raf en Jan regisseerden in het verleden als duo hun kortfilms, ‘Rotkop’, ‘Copain’ en ‘White Goldfish’. ‘Rotkop’ won o.a. de Grand Jury Award for Best Short film op het Slamdance Fim Festival, terwijl ‘Copain’ en ‘White Goldfish’ geselecteerd werden voor de officiële competitie van het filmfestival van Cannes. Tussendoor draaide het duo ook verschillende reclamefilms. De hoofdrollen worden vertolkt door Veerle Baetens (Cheyenne et Lola, Duelles) die niet alleen voor de eerste keer samen met haar dochter Billie op de set staat, voor Billie is het ook meteen haar debuut op een filmset. Ook voor Gorik van Oudheusden, beter bekend als Zwangere Guy, is het de allereerste keer dat hij zich waagt aan een filmrol. Verder zijn er ook rollen voor Anna-Marie Missoul (Chantal), Gala Dragot (Eurosongfinaliste 2023), Minne Koole, Jasper Coremans, Cato Catteeuw, Lisah Adeaga, Mounir Hathout (1985), Felix Meyer (WIL), Jade Derudder, Iuri Monsanto en Hannah Macpherson (Dealer). Bij de crew vinden we o.a. Sander Vandenbroucke, ook gekend van The Chapel als DOP, de muziekscore en de techno tracks worden gecomponeerd door Jeroen De Pessemier van The Subs.

Raf en Jan Roosens blikken terug op de eerste week: “Het is ontzettend interessant om met deze cast op de set te staan voor onze eerste langspeelfilm. De eerste dagen verliepen uitstekend en de speciale dynamiek tussen onze acteurs creëren unieke stukjes film. Hopelijk is de trend gezet voor de rest van de opnames.”

SYNOPSIS: Ava (14), dochter van een ooit succesvol techno-DJ-koppel, leeft na de scheiding van haar ouders bij haar vader. Wanneer haar moeder Naomi een internationale comeback wil maken, wordt Ava geconfronteerd met de nachtelijke club scene. Hoewel Naomi zich in deze donkere arena van harde beats als een vis in het water voelt, is dit niet Ava’s wereld. Ava probeert zich echter aan te passen, maar zal moeten vechten om haar eigen identiteit niet te verliezen.

Come Back wordt geproduceerd door Bart Van Langendonck (Savage film) in coproductie met Rococo, Versus Productions en PRPLE. De opnames lopen tot eind september in heel Vlaanderen. Kinepolis Film Distribution (KFD) brengt de film in 2024 uit in de Belgische bioscopen.


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter