Gert Late Night – De Movie recensie op VIER.be

Gert Late Night - De Movie recensieGert Late Night – De Movie * 1/2

Regie: Gert Verhulst (Samson en Gert)

Met Gert Verhulst, James Cooke, Kevin Janssens, Alex Agnew, Luc Appermont, Jackie Lafon, Pommeline Tillière, Pascale Naessens, Piet Huysentruyt, Kristof Calvo, Bart Tommelein, An Swartenbroekx, Siska Schoeters,…

Speeltijd: 22′

Ga kijken als je hield van flauwe FC De Kampioenen-humor.

Het verhaal: Na een zwaar nachtje feesten op de Evanina met BV’s treffen James & Gert hun huiskokin Annie dood aan. Een onderzoek wordt opgestart om de dader te vinden.

Gert Late Night Movie Kinepolis Antwerpen

Ons verdict: We duiken van de ene whodunnit naar de andere vandaag met het internationale Knives Out dat vanavond opent op het Film Fest Gent naar het lokale Gert Late Night De Movie dat vanavond te zien is op de buis vanaf 22u40 op VIER en de 6 seizoenen van de talkshow Gert Late Night afsluit. Zucht. Met een speelduur van 22 minuten tegenover iets meer dan 2 uur kan je al meteen raden dat de ambities volledig anders liggen en dat we als Vlamingen weer met de billetjes rood komen te staan dankzij Gert Verhulst, SBS Belgium & co.

Gert Verhulst & James Cooke in het flauwe Gert Late Night - The Movie

Nu, de vergelijking tussen beiden gaat in se niet goed op. Gert Late Night De Movie is een snel in elkaar geflanst detectiveverhaaltje dat zonder twijfel door de makers als ludiek bedoeld is en neemt zichzelf de hele tijd niet te serieus, maar dan nog. Moet de humor van Vlaanderen altijd zo flauw zijn? Of kunnen we eens op een andere manier goed lachen dan met de zoveelste Samson & Gert-mopjes? In de Gloria, anyone? Benidorm Bastards vergeten? Alles kan beter? OK, de vele verwijzingen tussen naar Vlaamse metafictie zoals Loft, Familie, FC De Kampioenen, Baantjer, het veramerikaniseren van de maatschappij, Temptation Island, etc. konden we enigszins nog pruimen, maar zelfs de verwijzingen waarmee het bvb. FC De Kampioenen uitlacht, gaat niet op tegenover de goedkope humor die er dubbel & dik op ligt.

Kortom, de platvloerse commerciële humor van Vlaanderen ligt er weer dik op met Gert Late Night De Movie. Schande. Schaam u, Studio 100 & SBS. We schamen ons alleszins in jullie plaats om dit tot de zogenaamde Vlaamse canon te rekenen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter