Replicas recensie op Telenet Play More

Replicas recensie op Telenet Play MoreReplicas ** 1/2

Regie: Jeffrey Nachmanoff (Traitor)

Met Keanu Reeves, Alice Eve, Thomas Middleditch, John Oritz, Emily Alyn Lind,…

Speeltijd: 107′

Ga kijken als je hield van Gemini Man, I Robot & Flatliners.

Het verhaal: Dr. William Foster verliest zijn familie in een auto-ongeluk en probeert ze kost wat kost terug te brengen dankzij zijn werk bij Bionyne, een bedrijf dat probeert het geheugen van mensen te transfereren naar robots.

Keanu Reeves in Replicas recensie

Ons verdict: De science fiction film Replicas zag nooit het daglicht in Belgische bioscopen, maar dankzij Keanu Reeves kreeg het wel een release op home entertainment en sinds enkele weken is het ook te zien op Telenet Play More, onze favoriete plek om films & series te streamen.

Dat Replicas niet sterk genoeg was voor een bioscooprelease blijkt vooral iets meer dan 2/3de ver de film. Op zich heeft Replicas een interessant concept, begint de film geproduceerd door Transformers-producent Lorenzo di Bonaventura goed en sluit het de boel iets of wat aanvaardbaar af. Maar het hele tussenstuk werkt regisseur Jeffrey Nachmanoff  af zoals zijn vele goedkope TV-serie’tjes zoals Chicago Fire, Hostages & Detroit 1-8-7 en dat is geen goed nieuws. Buiten Keanu Reeves zet de rest van de cast een betreurende prestatie neer wat meteen ook een stempel legt op deze productie. Met zijn speelduur van iets meer dan 100 minuten zou Replicas op het vlak van editing perfect moeten zijn, maar niets is minder waar.

Kortom, Replicas is een nostalgische stap naar de tijden van Johnny Mnemonic, maar verder dan popcorn-verteer gaat het niet. Voor de liefhebbers van The Matrix?

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.