Franchise: IMDb

Een paar verrassingen op de IMDb top 10 meest geanticipeerde films van 2017

2017 is amper een paar weken oud, tijd om eens te checken welke films er allemaal onze richting uitkomen het komende jaar. De beste graadmeter hiervoor is de top 10 van meest geanticipeerde films in 2017 van IMDb. Ofte welke films hebben gebruikers van de grootste filmwebsite ter wereld het meest op hun ‘wil ik zien’ lijstje geplaatst? Opvallend hierbij is de nummer 1. Nee, niet Star Ward Episode VIII, noch Blade Runner 2049, of Alien: Covenant, maar zowaar Snatched prijkt bovenaan het lijstje. Deze doldwaze komedie met de -over de grote plas- populaire comédienne Amy Schumer en Goldie Hawn in haar eerste filmrol in járen lokt blijkbaar heel wat enthousiasme uit bij de (vrouwelijke?) bezoekers van IMDb. De silent majority aan het werk? Andere verrassing op de lijst is A Cure for Welness, een thriller van Gore Verbinski met onder meer Jason Isaacs en Dane DeHaan. Of deze lijst recht evenredig gaat worden aan de box office resultaten weten we eind 2017. Hieronder de volledige lijst alsook de trailers van Snatched en A Cure for Wellness.

Lees verder Een paar verrassingen op de IMDb top 10 meest geanticipeerde films van 2017

De beste films van 2011 volgens IMDb en Rotten Tomatoes

 

Recent viel hier al te lezen van films wij en jullie het afgelopen jaar het meest genoten. Nu is het de beurt aan de grote jongens, IMDb en Rotten Tomatoes. Welke films kregen de hoogste rating op deze twee gezaghebbende internationale filmwebsites? (Noot: bij RT hebben we ons beperkt tot die films met minstens 100 reviews) Lees snel verder. Lees verder De beste films van 2011 volgens IMDb en Rotten Tomatoes


Twitter en IMDb film top 10 2010

Dat het jaareinde met rasse schreden nadert, betekent naast cadeautje, kerstballen, schranzen en zuipen, vooral één ding: lijstjestijd! Het MoviePulp jaaroverzicht komt eraan tussen kerst en oudjaar, maar ook de Twitter top 10 (over welke films werd het meest getweet?), en de IMDb top tien (welke films ontvingen de hoogste rating op 10 van de gebruikers?). Opvallend, maar weinig verrassend, is de dubbele koppositie van Christopher Nolan’s blockbustende headfuck, Inception. Slechts twee andere titels komen voor in beide lijstjes, de nieuwste Harry Potter, en zéér onverwacht, Scott Pilgrim vs The World, de originele comic book verfilming die weinig deed aan de kassa’s maar door hevige fans (zoals onze gastblogger Xander De Rycke) wel enorm hard werd gesmaakt. Vreemd is ook dat er zoveel bonafide stinkers (The Last Airbender, Twilight, Paranormal Activity 2) in de Twitter top 10 terug te vinden zijn, een teken dat er meer negatieve dan positieve tweets losgelaten worden op de (digitale) wereld?

Lees verder Twitter en IMDb film top 10 2010