Geen Disney VIP-access beschikbaar in België, Mulan komt op 4 december 2020 gewoon naar Disney Plus België

Geen Disney VIP access beschikbaar in België, Mulan komt op 4 december 2020 naar Disney Plus België

Een tijdje terug rapporteerden we dat de blockbuster Mulan op Disney Plus gelanceerd zal worden. Echter hebben verschillende gebruikers van MoviePulp.be ons verteld dat ze geen toegang konden krijgen tot Mulan via een VIP-toegang. Sterker nog, er blijkt geen VIP-access te zijn voor Belgische Disney Plus-accounts. We hebben nu bevestiging gekregen van Disney België dat er in België geen VIP-toegang of Premier Access komt en dat daarbij Mulan gewoon op 4 december 2020 naar Disney Plus België komt.

Disney+ - BE NL sale

Waarom werd er de keuze gemaakt om uiteindelijk Premier Access niet te lanceren in België?

  • België is een onderdeel van de 2de wave van Europese landen die onlangs toegevoegd werden aan Disney Plus en het klinkt alsof Disney Plus het experiment enkel willen inzetten voor de grotere Europese landen zoals Nederland, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië. En de VS natuurlijk.

Mulan's Disney Plus VIP toegang is een succes in het buitenland

Wat nu met Disney Plus VIP in België?

Yahoo! Finance komt met een interessant nieuwtje vandaag. Volgens een earnings report van The Walt Disney Company deze week zouden er zo’n 60 miljoen Disney Plus-accounts zijn, terwijl de downloads van Disney Plus op 4 september 2020 naar boven ging met 68% en additionele betalingen via de Disney Plus-app met 193%. Volgens de berekeningen van het databedrijf 7Park Data met deze variabelen heeft Disney Plus daarom zo’n 9 miljoen extra gebruikers bijgekregen tegenover de vorige keer wat resulteert in een omzet van 261 miljoen dollar dankzij de blockbuster Mulan. Dit zou een conservatief nummer zijn, vanwege het feit dat er enkel naar de VS wordt gekeken, maar het doet sowieso een grote glimlach toveren op het gezicht van de CFO Christine McCarthy bij Disney.

Om een lang verhaal kort te maken, België was voorlopig geen onderdeel van het Mulan VIP-experiment op Disney Plus, maar de positieve resultaten dat het genereert in het buitenland zal een impact hebben op de release van Black Widow & Soul waarbij het Huis van de Muis misschien gewoon opnieuw bioscopen gaat vermijden zolang COVID-19 onder ons blijft.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter