In Productie: Niet Schieten van Stijn Coninx rond de Bende van Nijvel

De cast van Niet Schieten met Jan Decleir Jonas Van Geel Mo Bakker Kes Bakker Zita Wauters en Stijn Coninx

Eén van de meest succesvolle regisseurs van Vlaanderen, Stijn Coninx, heeft opnieuw een filmproject en velen onder jullie die een wat hogere leeftijd hebben, zullen blij zijn met het nieuws. Met Niet Schieten zal de regisseur gekend van kaskrakers zoals Daens, Koko Flanel, Marina & Hector het verhaal oppikken rond De Bende van Nijvel en niemand minder dan Jan Decleir zal een prominente rol opnemen in de film.

Coninx & Decleir werkten eerder samen in Daens, nog steeds de beste prestatie van een Vlaamse acteur tot op heden. Niet Schieten begint bij de laatste aanslag die de Bende van Nijvel zou gepleegd hebben op een Delhaize-supermarkt in 1985. Daarbij verloor het hoofdpersonage David zijn ouders en zus. Later wordt de jonge knaap opgevangen door zijn grootouders. Jan Decleir speelt de hoofdrol van David’s opa, Viviane De Muynck vertolkt David’s oma. De rol van David zelf zal door maar liefst 3 verschillende acteurs worden vertolkt: Jonas Van Geel (Bowling Balls) neemt de volwassen David op zich, terwijl de broertjes Mo (12 jaar) & Kes (16 jaar) Bakker de leeftijd van 9 en 12 jaar voor hun rekening nemen. Zelf vertelt regisseur Stijn Coninx aan het filmmagazine Vertigo:

Na het lezen van het boek en mijn eerste ontmoeting met David inmiddels bijna 7 jaar geleden, heb ik geen seconde getwijfeld: dit verhaal wilde ik verfilmen! David kwam onverwacht en ongewild terecht in één van de grootste gewelddaden die ons land op haar grondvesten deed daveren. Meer dan 30 jaar later is zijn verhaal helaas niet alleen historisch belangrijk, maar ook terug heel actueel. NIET SCHIETEN is een verhaal over terreur maar ook over onvoorwaardelijke liefde, over de noodkreet van slachtoffers en het relaas van één van de grootste schandvlekken op onze rechtsstaat. Na jarenlange voorbereiding zijn we vandaag gestart met de opnames en ik weet mij omringd door een onwaarschijnlijk sterke cast en crew, ik moet alleen maar “actie!” zeggen.”

 

Andere rollen zijn weggelegd voor o.m. Louis Talpe, Elke Van Mello, Zita Wauters (13-jarige dochter van Koen Wauters), Inge Paulussen, Ann Tuts, Lucas Van den Eynde, Charlotte De Bruyne, Bert Haelvoet, Wouter Hendrickx, Tom Van Dyck, Alain Van Goethem, Jurgen Delnaet, Kurt Defrancq, Hans Van Cauwenberghe, Jos Verbist, Nico Sturm & Iwein Segers. Eindelijk krijgen we na veel wachten en 40 draaidagen in Aalst, Brussel, Mechelen en De Haan de film hoogstwaarschijnlijk te zien in 2018.


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter