Franchise: Niet Schieten

Mooi eerbetoon van Kinepolis op Niet Schieten

Mooi eerbetoon van Kinepolis op Niet Schieten

Wat een mooi eerbetoon van Niet Schieten, Kinepolis Film Distribution & Kinepolis zelf. Uit eerbetoon voor de 28 dodelijke slachtoffers van de Bende van Nijvel, worden vandaag in Kinepolis Antwerpen 28 zitjes leeg gelaten tijdens de vertoningen van 14u15, 17u30 en 20u30. De Vlaamse topfilm heeft ook een grote impact op de Belgische maatschappij: De Witte Mars die vanavond om 20u in Aalst doorgaat, is mede ontstaan door de verontwaardiging van velen na het zien van de film.

Lees verder Mooi eerbetoon van Kinepolis op Niet Schieten


Box Office België update (2018 week 44)

Niet Schieten banner

Na 2 weken Venom aan de top is het genoeg geweest met de hegemonie van Hollywood aan de Box Office België! Lokale films zoals Niet Schieten & Girl hebben de Amerikaanse blockbuster die inmiddels 1,44 miljoen euro ombracht in België eindelijk klein gekregen. Niet Schieten pronkt op de eerste plaats met inmiddels een indrukwekkende 1,19 miljoen euro omzet en Girl die een slechte start kende, is na het Filmfestival van Gent volledig losgebarsten aan de Belgische box office met meer dan 100.000 bezoekers aan een omzet van 600.314 euro in zijn 3de week. De top 5 wordt verder afgerond door 2 nieuwkomers: Halloween die opende met een sterke 220.858 euro & Le Jeu die in week 43 opende met 315.786 euro. First Man kende in België dankzij Film Fest Gent een goede start met een opening van 229.665 euro in week 43, maar lijkt niet te kunnen profiteren van het begin van de herfstvakantie met ‘maar’ 343.369 euro na 2 weken. Western-film The Sisters Brothers opende met een aangename 76.732 euro verrassend voor Bad Times at the El Royale met 61.370 euro, maar moest welnieuwkomers Belleville Cop (103.067 euro) & Goosebumps 2 (110.528 euro) voorlaten. The Incredibles 2 lijkt af te sluiten aan de Box Office België met 4,21 miljoen euro, terwijl we The Predator (340.072 euro) in de komende weken niet meer terug zullen zien. Teleurstelling van afgelopen weken was The House that Jack Built die met een omzet van 37.338 euro na 2 weken niet heeft kunnen profiteren van de BNP Paribas Fortis Film Days.

Niet Schieten recensie

Niet Schieten recensieNiet Schieten ****

Regie: Stijn Coninx (Daens, Koko Flanel, Marina)

Met Jan Decleir, Viviane De Muynck, Kes Bakker, Jonas Van Geel, Mo Bakker, Louise Talpe, Elke Van Mello, Zita Wauters, Inge Paulussen, Bert Haelvoet, Lucas Van Den Eynde, Tom Van Dyck, Ann Tuts,…

Speeltijd: 139′

Ga kijken als je hield van legendarische Vlaamse film rond het verleden van Vlaanderen & België zoals Daens & De Leeuw van Vlaanderen.

Lees verder Niet Schieten recensie

WEDSTRIJD: Win bioscooptickets voor de nieuwste Vlaamse film Niet Schieten

Niet Schieten banner

Van Gils & gasten trapte officieel de campagne van de Vlaamse film Niet Schieten af en laat ons een tandje bijsteken voor deze nu al schitterende Vlaamse film door Stijn Coninx. Ter gelegenheid van de release, geven we dankzij onze partner Kinepolis Film Distribution tot en met 8 oktober 2018 10 duotickets weg voor Niet Schieten. Benieuwd hoe je kan winnen? Bekijk de gegevens onderaan…

Lees verder WEDSTRIJD: Win bioscooptickets voor de nieuwste Vlaamse film Niet SchietenNiet Schieten teaser trailer

Niet Schieten logo

Met de hele heisa rond de getuigenis van De Reus is de Bende van Nijvel weer top of mind en de makers van Niet Schieten pikken hier handig op in door de nieuwe teaser trailer van Niet Schieten vrij te geven. Hoewel de eerste Niet Schieten teaser wat gehaast werd gemaakt, krijgen we een duidelijke kijk op Jan Decleir als Albert van den Abiel door Stijn Coninx. Kijk zelf onderaan naar het resultaat. Geniet van de Niet Schieten teaser door Stijn Coninx over één van de bloederigste overvallen in België door de Bende van Nijvel,vanaf 24 oktober 2018 in Belgische bioscopen.

Lees verder Niet Schieten teaser trailer


In Productie: Niet Schieten van Stijn Coninx rond de Bende van Nijvel

De cast van Niet Schieten met Jan Decleir Jonas Van Geel Mo Bakker Kes Bakker Zita Wauters en Stijn Coninx

Eén van de meest succesvolle regisseurs van Vlaanderen, Stijn Coninx, heeft opnieuw een filmproject en velen onder jullie die een wat hogere leeftijd hebben, zullen blij zijn met het nieuws. Met Niet Schieten zal de regisseur gekend van kaskrakers zoals Daens, Koko Flanel, Marina & Hector het verhaal oppikken rond De Bende van Nijvel en niemand minder dan Jan Decleir zal een prominente rol opnemen in de film.

Lees verder In Productie: Niet Schieten van Stijn Coninx rond de Bende van Nijvel