MoviePulp

Collateral recensie op Netflix België

Collateral posterCollateral ***

Bedenker: David Hare (The Reader, The Hours)

Met Carey Mulligan, Ben Miles, Jeany Spark, Nicola Walker, John Simm, Kae Alexander, Hayley Squires, Billie Piper,…

Speeltijd: 4 afleveringen / 55 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Seven Seconds & Unlocked.

Het verhaal: Een pizzabezorger wordt in het Zuiden van Londen vermoord door een scherpschutter. Rechercheur Kip Glaspie gaat op onderzoek…

Carey Mulligan in Collateral op Netflix België

Ons verdict: Dat de Britten op het vlak van content kunnen meespelen met Hollywood is gekend. Sterker nog, op het vlak van televisie waren ze decennia lang de voortrekkers tot het flitsende CSI voorbij kwam en BBC op hun plaats zette. Desondanks wisten ze tijdens de hele streamingrevolutie de handen op het stuur te houden met series zoals Sherlock, Taboo, Peaky Blinders en meer.

Collateral is een nieuwe reeks van de BBC-stal die zijn intrede doet op Netflix België nu de impact van BBC op het Europese vasteland verkleint. De serie zet de voortreffelijk charismatische Carey Mulligan gekend van The Great Gatsby & het sterke Mudbound in de schijnwerper samen met een onderwerp dat Seven Seconds onlangs ook onder lamp zette: rassenconflict rond politie, misdaad & overheden. Echter heeft Collateral niet hetzelfde niveau als Seven Seconds door zijn korte duur van maar 4 afleveringen en zijn vrij traditioneel verloop. Ook de whydonit-opzet rond de huurmoordenaar in de 2de aflevering is verre van ideaal vergeleken met The Sinner. De grootste fout is dat Collateral zich op teveel tegelijkertijd wil richten in een te korte tijdspanne en daardoor de opbouw volledig misloopt. Tot slot bevredigt het scenario de kijker niet voldoende om de moeizame start te overbruggen. Op dat vlak is David Hare Steven McKnight niet.

Besluit: Collateral is geen Britse topserie, maar Carey Mulligan aan het werk zien, valt altijd in de smaak bij ons.

Samenvatting van recensie
Datum
Naam van film of serie
Collateral recensie op Netflix België
MoviePulp Rating
31star1star1stargraygray

Over de blogger:

Founder van MoviePulp.be. Science fiction fan met een honger naar de ideale balans tussen structuur en opbouw in films

Deel mee aan de conversatie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.