War of the Worlds S2 recensie op Star van Disney Plus België [eerste indruk]

War of the Worlds S2 recensie op Star van Disney Plus BelgiëWar of the World S2 ** 1/2

Regie: Richard Clark (Doctor Who, Life on Mars, The Musketeers) / Bedenker: Howard Overman (Misfits, Crazyhead)

Met Gabriel Byrne, Daisy Edgar-Jones, Léa Drucker, Ty Tennant, Bayo Gbadamosi, Stephen Campbell Moore, Natasha Little, Stéphane Caillard, Ania Sowinski, Pearl Chanda,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Dark, Bird Box & The Rain

Het verhaal: De groep overlevenden komen in contact met de echte buitenaardse wezens en zijn verrast hoe hard ze op ons lijken.

war of the worlds recensie film fest gent fox tv telenet play

Ons verdict: Het boek War of the Worlds door H.G. Wells uit 1898 is al meermaals op één of andere manier tot een groot publiek gebracht. De meest legendarische is deze van Orson Welles die op Halloween in 1938 met een radio-uitzending geïnspireerd op het science fiction verhaal de hele buurt van New Jersey in de Verenigde Staten hysterisch maakte omdat ze dachten dat er effectief een aanval van buitenaardse wezens aan de gang was. Canal+ ging met de nieuwe serie War of the Worlds terug naar de roots van het originele verhaal door de productie naar Engeland & Europa te brengen met de Britten Richard Clark & Howard Overman stevig in het roer.

Gabriel Byrne in War of the Worlds TV-serie - Copyright Urban Myth Films

Nu, deze maken er een stevig zooitje van nadat Gilles Coulier het zo mooi op de kaart zette. Van het mysterieuze tempo uit het 1ste seizoen blijft er niets meer over, alsook vragen we ons stevig af wat het nog te maken heeft met War of the World tout cours. In de eerste afleveringen krijg je te veel (soms ingewikkelde) informatie en het ontbreken van echt goede special effects maken de boel zeer ongeloofwaardig. Bizar! Gabriel Byrne probeert ze werken met de riemen die er zijn, maar als de rest van de cast dan niet groeit in zijn respectievelijke rol dan sta je een beetje voor aap. Als je weet dat makers met Daisy Edgar-Jones tussen beiden teruggrijpen naar drama, dan weet je hoe laat het is. De inspiratie & het budget zijn op.

Kortom, War of the Worlds S2 mist de inbreng van Belgische regisseur Gilles Coulier. Het 2de seizoen gaat nl. veel te snel & onthult veel teveel zaken, waardoor het al snel de dieperik in gzat. Spijtig…

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.