Loki recensie op Disney Plus België [eerste indruk]

Loki recensie op Disney Plus België [eerste indruk]Loki ***

Bedenker: Michael Waldron (Doctor Strange in the Multiverse of Madness) / Regie: Kate Herron (Sex Education S1, Daybreak)

Met Tom Hiddleston, Owen Wilson, Gugu Mbatha-Raw, Richard E. Grant, Sophia Di Martino,…

Speeltijd: 6 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van WandaVision & Men in Black.

Het verhaal: De Loki van 2012 weet te ontsnappen van de Avengers en neemt de Tesseract. Hij komt al snel in de handen van Time Variance Authority (TVA), de bewaarders van de huidige MCU-tijdlijn, omdat hij buiten zijn tijdlijn stapt. In deze multiverse moet hij zien te navigeren (en ontsnappen) aan de bureaucratische nachtmerrie van TVA die alles doet volgens het boekje en van plan is hem te elimineren uit de heilige tijdlijn. Maar daar denkt Agent Mobius anders over…

Tom Hiddleston in Loki recensie op Disney Plus België

Ons verdict: Engelse acteur Tom Hiddleston is terug in de laatste van de eerste 3 aangekondigde Marvel-series op Disney Plus, Loki. De God van het Onheil komt daarbij verrassend terug, gezien hij als één van de eerste de geest liet bij Thanos in The Avengers: Infinity War en iedereen staat te popelen hoe dat zal gebeuren door bedenker Michael Waldron onder regie van Kate Herron.

Owen Wilson in Loki recensie op Disney Plus België

De allereerste vijand van de Avengers nam altijd de iets mindere Marvel-films voor zich met als dieptepunt Thor 2: The Dark World en ook Loki lijkt niet te ontsnappen aan deze vloek. Loki’s verhaallijn is immers complex vanaf de eerste minuten en soms moeilijk te volgen. Net zoals WandaVision is de mysterie datgene waar je als kijker Loki voor zal uitbingen, samen met het feit dat er meer en meer aanwijzingen komen dat de Fantastic Four wel eens een nieuwe team-up film op het niveau van The Avengers zal worden met zoveel Marvel-content (WandaVision met S.W.O.R.D., Loki met Time Variance Authority, de multiverse van  Spider-Man No Way Home & Doctor Strange in the Multiverse of Madness) dat potentieel naar hen kan verwijzen, maar dat belet ons niet om kritisch te zijn op het nieuwe Loki. We verwijten de onervaren regisseuse Kate Herron wiens editing niet al te scherp is en de cinematografie die zeer donker en stoffig is. Liefhebbers van Loki en zijn strips worden wel in de watten gelegd met deze vele versies van Loki die vrijspel krijgen in deze Marvel-serie, alsook is de chemie tussen Tom Hiddleston & Owen Wilson van goed niveau. De prestaties van het duo werken bijna zo verslavend als de combinatie Ben Stiller & Owen Wilson en dat na één samenwerking.

Kortom, Loki ontsnapt niet uit de vloek van de Thor-films en heeft het lastig om zijn eigen identiteit te vinden onder de Marvel Cinematic Universe-serie. Oordeel zelf en stream vanaf morgen op Disney Plus België!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter