Dune wordt één van de grootste films in Belgische bioscopen sinds coronacrisis

Dune recensie door Denis Villeneuve

Dune, door de voor een Oscargenomineerde Denis Villeneuve (Arrival, Blade Runner 2049, Prisoners, Sicario) heeft een dikke hit te pakken in België. Het werd de grootste film van de afgelopen week met een bezoekersaantal van 70.850 & een omzet van zo’n 583.096 euro. Dat maakt Dune gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Frank Herbert met zijn start één van de sterkste films van het filmjaar 2021 na F9: The Fast Saga, Jungle Cruise & Free Guy en net voor Black Widow & Shang-Chi and the Legend of the 10 Rings.

Dune vertelt het mythische en emotionele heldenverhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman die tot grootse dingen is voorbestemd. Hij moet naar de gevaarlijkste planeet in het universum reizen om de toekomst van zijn familie en volk veilig te stellen. Intussen wordt er door kwaadaardige mogendheden hevig gestreden om de kostbare grondstof van de planeet, een stof die alleen daar te winnen is en in staat is het menselijk vermogen te vergroten. Alleen degenen die hun angst weten te overwinnen zullen overleven.

In de film spelen de voor een Oscar genomineerde Timothée Chalamet (“Call Me by Your Name”, “Little Women”), Rebecca Ferguson (“Stephen King’s Doctor Sleep”, “Mission: Impossible – Fallout”), Oscar Isaac (de “Star Wars”-franchise), de voor een Oscar genomineerde Josh Brolin (“Milk”, “Avengers: Infinity War”), Stellan Skarsgård (HBO-serie “Chernobyl”, “Avengers: Age of Ultron”), Dave Bautista (de “Guardians of the Galaxy”-films, “Avengers: Endgame”), Stephen McKinley Henderson (“Fences”, “Lady Bird”), Zendaya (“Spider-Man: Homecoming”, HBO-serie “Euphoria”), David Dastmalchian (“Blade Runner 2049”, “The Dark Knight”), Chang Chen (“Mr. Long”, “Crouching Tiger, Hidden Dragon”), Sharon Duncan-Brewster (“Rogue One: A Star Wars Story”, Netflix-serie “Sex Education”), en daarnaast ook de voor een Oscar genomineerde Charlotte Rampling (“45 Years”, “Assassin’s Creed”), Jason Momoa (“Aquaman”, HBO-serie “Game of Thrones”) en Oscarwinnaar Javier Bardem (“No Country afor Old Men”, “Skyfall”).

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter