Army of Thieves recensie op Netflix België

Army of Thieves recensieArmy of Thieves ***

Regie: Zack Snyder (Army of the Dead, Justice League, 300, Watchmen)

Met Nathalie Emmanuel, Matthias Schweighöfer, Ruby O. Fee, Guz Khan, Stuart Martin,…

Speeltijd: 127′

Ga kijken als je hield van Locke and Key & Sucker Punch.


Het verhaal: Dieter, een bankmedewerker in een dorp, wordt meegesleurd in een ongekend avontuur wanneer een mysterieuze vrouw hem rekruteert voor een groep criminelen waarop Interpol jacht maakt. De groep plant een roofoverval op een reeks legendarische, niet te kraken kluizen in Europa.
Army of Thieves recensie

Ons verdict:  De relatie tussen WarnerMedia & Zack Snyder is duidelijk afgekoeld de laatste jaren. De hele #ReleaseTheSnyderCut-beweging samen met Snyder’s samenwerking met social media platform Vero tart de hegemonie van de grote geldschieters in Hollywood en het mag dan ook niet verrassen dat er een nieuw huwelijk in de maak is tussen de Amerikaanse cineast & de grootste streamingdienst van de wereld, Netflix. Zijn nieuwste blockbuster Army of the Dead, een opvolger in dezelfde context als Dawn of the Dead, was integraal te zien op Netflix en het kreeg kort daarop een prequel die we vandaag kunnen zien onder Army of Thieves.

Nu, Army kan je beter bataljon noemen, want Army of Thieves is duidelijk Snyder’s zoveelste manier om goede marketing te maken rond zijn films die hij kost wat kost franchise wil maken. Met een leuke dynamiek tussen Nathalie Emmanuel & Matthias Schweighöfer en de mythologie van kluizen zorgt hij daar aardig voor, maar het ontbreken aan charisma van de supporting cast alsook de antagonist maken Army of Thieves maar een doordeweekse blockbuster op de streamingdienst ondanks een verzorgde CGI en een verloop dat laat denken aan het recente F9: the Fast Saga. Verwacht er dus niet teveel van buiten enkele uren breinloos verteer en een schaamtevlek op het repertoire van Hans Zimmer. Tot slot nog even vermelden dat de humor ver zoek was met de vele clichés die Amerikanen over Duitsers/Oostenrijkers kennen.

Kortom, Army of Thieves is een veilige blockbuster met animatie die we kennen van de vele Zack Snyder-films. Nu te zien op Netflix België.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.