Sex and The City’s And Just Like That… HBO recensie op Streamz

De cast van Sex & the City op nieuwe And Just Like That HBO poster And Just Like That **

Regie: Michael Patrick King (Sex and the City: The Movie) / Bedenker: Darren Star (Emily in Paris)

Met Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon, Kristin Davis, Sara Ramirez, Karen Pittman, Nicole Ari Parker, Chris Noth, David Eigenberg, Willie Garson,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van de Sex and the City-films.

Het verhaal: De nieuwe serie volgt Carrie, Miranda & Charlotte op hun reis van de gecompliceerde realiteit van het leven en vriendschap als dertiger naar de nog ingewikkelder realiteit van het leven & vriendschap op hun 50ste.

Night Out Dancing GIF by HBO Max - Find & Share on GIPHY

Ons verdict: “Wat Disney kan, kunnen wij ook!”, dachten Warner Bros die met het oppermachtige HBO doorheen de jaren 2000 sterke content brachten en met HBO Max de volwassenen met franchises wil voorzien. In het algemeen werden hun eerste initiatieven om franchises zoals Fresh Prince of Bel-Air, Gossip Girl & Friends nieuw leven in te blazen niet al te goed ontvangen, maar dit heeft misschien te maken met het feit dat er gewoon geen nieuwigheden werden toegevoegd aan de franchise. Met And Just Like That… heeft HBO Max op dat vlak dat de meest ambitieuze titel te pakken van alle reboots. Maar…

Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon en Kristin Davis in And Just Like That... HBO recensie op Streamz

De Sex and the City-franchise zit al een tijdje in een dipje. Hoewel yours truely niet echt fan was van zelfs de originele seizoenen van Sex and the City, kon ik er nog enigszins respect voor opbrengen. De films lieten dat respect voor het kwartet Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon, Kristin Davis & Kim Cattrall verdwijnen als sneeuw voor de zon. And Just Like That… lijkt daar weinig aan te veranderen, want de continuïteit uit de Sex and the City-films wordt daarbij verder gezet: Glamoureuze beelden wisselen zich af met snappy comebacks in de dialogen, maar dan zonder het sterkste castlid van de hoop (cfr. Kim Cattrall) in de cast. Sterker nog, de heleboel wordt cringy wanneer de Boomers van het gezelschap zich beginnen te mengen in het thema’s van Generation Z zoals softdrugs, ras & geslacht. Thank God voor de nieuwe castleden zoals Sara Ramirez (stand-up comedian) & Karen Pittman (Morning Show) die het geheel nog aanvaardbaar maakt. And Just Like That… is op dat vlak volledig op het lijf geschreven van een oudere generatie die niet weet hoe te antwoorden op de nieuwe thema’s van millenials zonder daar op enig moment antwoorden te bieden (het is een & al judgement waar de klok slaat). Het maakt de boel samen met de controversiële plastische chirugie van de dames uit Sex & the City pijnlijk en stelt je de vraag of regisseur Michael Patrick King al niet langer de laan had moeten uitgestuurd worden door HBO & Warner met zijn magere creatieve ideeën vol drama.

Kortom, de Sex and the City-reboot And Just Like That… is brood & spelen voor de Boomers onder ons, maar het voelt over de hele lijn awkward en onaangenaam aan. Geef ons maar een Emily in Paris, Bittersweet Sixteen of Gossip Girl 2.0.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.