Texas Chainsaw Massacre 2022 recensie op Netflix België

Texas Chainsaw Massacre 2022 recensieTexas Chainsaw Massacre *

Regie: David Blue Garcia

Met Sarah Yarkin, Elsie Fisher, Mark Burnham, Alice Krige, Moe Dunford, Olwen Fouere, Jessica Allain, Jacob Latimore,…

Speeltijd: 81′

Ga kijken als je hield van Halloween Kills & Happy Death Day 2 U.

Het verhaal: Na zich bijna 50 jaar te hebben verstopt, keert Leatherface terug om een groep idealistische jonge vrienden die per ongeluk zijn zorgvuldig afgeschermde wereld in een afgelegen Texaans stadje verstoren, te terroriseren.

xxxxx

Ons verdict: MoviePulpers, de horror-revivals worden ons rond de oren gesmeten met Halloween, Candyman & recent nog het nieuwe Scream. Daar waren de makers van het bloederige Texas Chainsaw Massacre best jaloers op, dus gingen ze aan het werk met hun eigen revival bij Legendary Pictures. En ze zagen het groot met een grootse bioscoopfilm met alle toeters & bellen!

Leatherface is in mineur terug op Netflix met Texas Chainsaw Massacre 2022 recensie

Echter kwam de Texas Chainsaw Massacre al snel in de problemen (Netflix kocht het dan ook op voor een prikje): de originele cast is er niet meer, dus is het nogal moeilijk om ze terug te brengen. Mark Burnham, Alice Krige & Olwen Fouere zij dan ook volledig nieuw gecast. Bovendien gaven de originele regisseurs er de bui aan en mocht David Blue Garcia met het materiaal werken van een ander om er een geheel van te proberen maken. Het resultaat is dan ook een draak van een film die misschien bloederig mag zijn, maar zoveel CGI bevat dat het lachwekkend wordt. Ook is het verhaal met magere verwijzingen naar zijn tijdsgeest nihil, de castleden inhoudsloos en brengt geen ode aan de moorden door Ed Grein. Tot slot behandelt Leatherface zijn kettingzaag bijna zoals een jedi een lichtzwaard hanteert in Star Wars. Of mijn bomma haar botermes in de keuken. Met andere woorden, het amateuristische camerawerk probeert verre van realistische & gruwelijk te zijn wat zo spijtig is. Deze franchise verdient immers meer buiten wat leuke foto’s & inspirerende posters.

Kortom, we weten dat er momenteel niet veel interessants te zien is op Netflix, maar zoek geen soelaas in het nieuwe Texas Chainsaw Massacre. What a f*ckin’ waste!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter