Peacemaker HBO recensie op Streamz

Peacemaker HBO recensie op StreamzPeacemaker *** 1/2

Bedenker: James Gunn (The Suicide Squad, Guardians of the Galaxy, Brightburn)

Met John Cena, Steve Agee, Danielle Brooks, Robert Patrick, Jennifer Holland, Chris Conrad, Chukwudi Iwuj, Lochlyn Munro, Viola Davis,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van The Boys.

Het verhaal: Een nieuw team. Een nieuwe missie. Allemaal in de naam van vrede.

Peacemaker HBO recensie op Streamz

Ons verdict: HBO Max begint in stroomversnelling te komen, MoviePulpers. Na de vele reunies zoals deze van Friends & The Fresh Price of Bel-Air is er eindelijk echte content onderweg. And Just Like That… mag dan misschien een slechte start zijn, maar met series rond Dune (en hopelijk ook The Matrix) en het feit dat James Gunn de opportuniteit krijgt om een serie te maken als opvolger op The Suicide Squad kijken wij er naar uit dat het bedrijf achter Warner – Discovery eindelijk franchises voor volwassen gaat uitbouwen.

Peacemaker HBO recensie op Streamz

Nu, geheel nieuw is dit niet. Er is Amazon Prime Video die al een tijdje probeert een volwassen publiek aan te spreken en het deed dit ook succesvol met The Boys (het verwondert dan ook niet dat Warner Bros zijn content verkocht aan de e-commerce gigant uit Seattle, maar dat ter zijde). Dat het filmstudio uit Burbank jaloers is op het succes van de exclusieve Prime Video-content moet geen publiek geheim zijn. De voormalige DC-content zoals Titans & andere sh*t van The CW is ook niet bepaald iets om trots op te zijn, hoewel DC Film dat dan wel weer is.

Peacemaker HBO recensie op Streamz

Een project zoals Peacemaker komt dus op een goed moment, want grote filmstudio’s willen niet liever dan regisseurs met een gevestigde waarde in cinema om zich aan de premium television te zetten. Want dat is James Gunn’s Peacemaker wel. De productie doet niet onder aan een Suicide Squad, DareDevil, Umbrella Academy of Hawkeye in termen van visuele effecten en cinematografie. Peacemaker is bovendien één en al James Gunn: humor via dialoog, liefde voor muziek uit de jaren stilletjes & bloedige beelden doen de revu op het digitale scherm. De ontknoping is niet anders. John Cena is helemaal zichzelf in Peacemaker en hoewel zijn prestatie misschien niet op het niveau is van Vacation Friends, moeten we toegeven dat hij zijn rol als hoofdpersonage mooi vervuld. Supporting cast zoals Jennifer Holland, Danielle Brooks & karakterkop Robert Patrick springen er bovendien uit. Tot slot loodst Gunn zich weer heerlijk doorheen de stripfiguurwereld van DC Comics zoals Vigilante, Harcourt, Mourn, Economos, A.R.G.U.S., White Dragon, Judomaster, Madame Butterfly & The Justice League.

Kortom, met Peacemaker is er net zoals The Boys meer Rated R onderweg naar het comic book genre. Bovendien vervult James Gunn ons eindelijk op het vlak van gore. Nu in zijn volledigheid te zien op Streamz!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter