Hawkeye seizoen 1 recensie op Disney Plus België *SPOILER*

Hawkeye seizoen 1 recensie op Disney Plus België *SPOILER*

Hawkeye recensie op Disney Plus BelgiëHawkeye ***

Bedenker: Jonathan Igla (Mad Men) / Regie: Bert & Bertie (The Great) en Rhys Thomas

Met Jeremy Renner, Hailee Steinfeld, Vera Farmiga, Fra Fee, Alaqua Cox, Tony Dalton, Zahn McClarnon, Brian d’Arcy James, Florence Pugh,…

Speeltijd: 6 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Daredevil, Falcon & the Winter Soldier & Iron Fist.


Het verhaal: Dit najaar wordt een schot in de roos. Voormalig Avenger Clint Barton heeft een ogenschijnlijk simpele missie: voor Kerstmis teruggaan naar zijn familie. Mogelijk? Misschien met de hulp van Kate Bishop, een 22-jarige boogschutter die ervan droomt een superheld te worden. De 2 worden gedwongen samen te werken wanneer een aanwezigheid uit Barton’s verleden veel meer dan de feeststemming dreigt te ontsporen.

Jeremy Renner in Hawkeye recensie op Disney Plus België

Ons verdict: Wie herinnert zich de commotie nog rond Jeremy Renner’s Hawkeye? Menig Marvel-fan was van mening dat de man onterecht uit de poster van The Avengers: Infinity War werd geschrapt en Hawkeye ontketende zo een ware verontwaardiging bij fans die niet liever wilde dat het populaire stripfiguur een eigen film kreeg. Een film net zoals Black Widow komt er niet, maar wel the next best thing nl. een serie op Disney Plus die veel te maken heeft met Black Widow en bovendien niet enkel gemaakt wordt om de fakkel over te geven aan een jonger persoon (nl. Hailee Steinfeld), het zal ook een link hebben met andere Marvel-series op Disney Plus zoals Echo bvb.

Hailee Steinfeld in Hawkeye recensie op Disney Plus België

Disney geeft weinig prijs over zijn series in het begin en dat is met Hawkeye niet anders. De Marvel-serie moet het (gelijkaardig als de andere Marvel-series overigens) hebben van character reveals & cameos, wat na WandaVision, Falcon and the Winter Soldier, The Mandalorian S2 & recent nog Spider-Man No Way Home inmiddels wat afgezaagd begint te worden. Yes, we hebben weer een draaiboek dat we zoals prefab kunnen volgen, dixit de creatieve teams bij The Walt Disney Company! OK, het nieuwe Hawkeye op Disney Plus zit propvol lore met verwijzingen naar de strips zoals Lucky the Pizza Dog, Swordsman, Ronin, Mockingbird, Tracksuit Mafia, Grills, Echo en uiteindelijk de vrouwelijke Hawkeye Kate Bishop. Menig fan van de strips komt daarbij dus aan zijn trekken, maar Hawkeye neemt zowat alle elementen uit voorgaande Marvel TV-producties op Netflix simpelweg over. Zo sterk zelfs dat personages zoals Kingpin de revu doen met cinematografie & tempo dat gelijkaardig is aan DareDevil op Netflix. De dynamiek tussen de familieleden Bishop laat dan weer dat terugdenken aan Iron Fist. De scènes met Echo lieten zelfs terugdenken aan The Punisher zonder dat het op enig moment naar Rated R overgaat natuurlijk. Je begint daarbij te twijfelen aan de originaliteit, maar we zijn blij dat we de switch van Netflix & Disney Plus nu officieel hebben verteerd en verder kunnen met wat toch wel geslaagd was van Marvel TV op Netflix. Mad Men-schrijver Jonathan Igla met regisseurs Bert & Bertie en Rhys Thomas nemen gedurende de hele serie hun tijd, dus verwacht niet al teveel actie in Hawkeye tot het einde. Tot slot nog even vermelden dat we de dynamiek tussen Renner & Steinfeld ondermaats vinden gedurende het hele seizoen, maar dan weer hielden van de dynamiek tussen Florence Pugh & Hailee Steinfeld. Continuïteit verkeerd voor de toekomst, hopen we dan.

Met andere woorden, Hawkeye is niet het beste wat Disney Plus & de MCU op hun streamingdienst hebben gebracht, maar de liefhebbers van Marvel komen aan hun trekken. Food for the masses?

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter