Michael Myers in terug in Halloween Kills recensie

Halloween Kills recensie

Halloween Kills recensieHalloween Kills ***

Regie: David Gordon Green (Halloween, Joe)

Met Jamie Lee CurtisJudy Greer, Andi Matichak, Will Patton, Anthony Michael Hall, James Jude Courtney, Kyle Richards, Dylan Arnold, Charles Cyphers, Nancy Stephens, Carmela McNeal, Omar Dorsey, Scott MacArthur, Robert Longstreet,…

Speeltijd: 106′

Ga kijken als je hield van het vorige Halloween, tiens.

Het verhaal: De Halloween-nacht waarin Michael Myers terugkeerde, is nog niet voorbij. Enkele minuten nadat Laurie Strode, haar dochter Karen & haar kleindochter Allyson het gemaskerde monster brandend in Laurie’s kelder hebben achtergelaten, wordt Laurie met levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd. Ze denkt eindelijk afgerekend te hebben met de gemaskerde seriemoordenaar die haar al haar leven lang achtervolgt, maar daar denken de lokale hulpverleners van Haddonfield anders over…

Michael Myers is terug in Halloween Kills recensie

Ons verdict:  Da Boy Tommy scoorde er een waanzige hit mee in de jaren 2000, maar ook in de horrorkringen weergalmt de naam Michael Myers nog steeds in de hoofden van heel wat fans. En terecht, want Halloween was één van de eerste waardige slasherfilms door cultregisseur John Carpenter, een horrorsubgenre dat immens populair was in de jaren ’80 & ’90 als je denkt aan horrorfilms zoals A Nightmare on Elm Street, Child’s Play, Candyman, Friday the 13th, I Know What You Did Last Summer & Scream. Na talloze (inhoudsloze) vervolgfilms werd de originele Halloween nooit qua klasse overtroffen en dat zette filmproducent Jason Blum van Blumhouse Productions die na Get OutSplit & Whiplash een momentum had om opnieuw te beginnen met de franchise. De reboot van Halloween werd zo een succes met 250 miljoen dollar omzet & het grootste openingsweekend ooit voor een horrorfilm met een vrouw in de hoofdrol. Dat zorgde voor 2 nieuwe vervolgfilms: Halloween Kills & Halloween Ends.

Jamie Lee Curtis in Halloween Kills recensie

Nu, de laatste jaren is Blumhouse Productions niet meer zo sterk bezig en we zullen dan al meteen met de deur in huis vallen: Nee, deze Halloween Kills is geen Candyman. Zijn voorganger, een revival van de Michael Myers-franchise, wist net zoals Us destijds een mooie tempo aan te houden, maar dat wordt door regisseur David Gordon Green overboord gegooid. Halloween Kills is een waar slasher festijn die menig horrorliefhebber een gat in de lucht zal doen springen, maar quite frankly, not yours truely. De horror-clichés worden rond de oren geslingerd en hoewel de oude cast met namen zoals Anthony Michael Hall aan kop geslaagd mag terugkomen, worden ze veel te weinig in het verhaal verwerkt. Een eervolle dood met de nodige geslaagde practical effects zit er hoogstens in voor vele gewezen castleden uit de Halloween-franchise. Dat een horrorfilm ongeloofwaardig hoort te zijn, is evident, maar met Halloween Kills gaat het plot net iets te ver zonder daar iets noemenswaardig tegenover te zetten (massahysterie deed zijn ding niet bij ons). Zeer spijtig, gezien zijn voorganger ons zodanig wist te verrassen.

Bon, we gunnen de horrorliefhebbers ook hun mythologie, maar Halloween Kills is iets teveel slasher voor ons. Less is more, people!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.