Candy recensie op Star van Disney Plus België [eerste indruk]

Candy recensie op Star van Disney Plus BelgiëCandy ***

Bedenkers: Nick Antosca & Robin Veith (AntlersBrand New Cherry Flavor)

Met Jessica Biel, Pablo Schreiber, Melanie Lynskey, Timothy Simons, Raúl Esparza, Justin Timberlake,…

Speeltijd: 5 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van American Crime Story: The People vs. O.J. Simpson, The Staircase & Monster: The Jeffrey Dahmer Story.

Het verhaal: Jessica Biel is de echte Candy Montgomery, die in de jaren ’80 werd beschuldigd van de bijlmoord op haar buurvrouw, Betty Gore te Texas.

Jessica Biel in Candy recensie op Star van Disney Plus België

Ons verdict: Het is stil rond Amerikaanse actrice Jessica Biel, MoviePulpers. De vrouw van popster Justin Timberlake heeft 2 kindjes onder haar vleugels en dat lijkt haar prioriteit te zijn geworden in het leven (waar niks mis mee is). Af en toe krijgen we al een geluk nog eens een glimpse van de Blade-actrice op stream met The Sinner dat een verrassende hit was op Netflix (internationaal dan toch, bij ons kwam het eerst op Telenet Play More en pas veel later op Netflix).

Jessica Biel in Candy recensie op Star van Disney Plus België

Inmiddels is de markt van streamingcontent wat naar true crime geshift, want dit genre is een dikke hit op stream met heel wat lokale Vlaamse content (cfr. True Crime Belgium op Streamz), maar recent nog de vele True Crime-titels op internationale streamingdiensten zoals HBO Max (The Staircase) & Netflix (Monster: The Jeffrey Dahmer Story). Het mag dan ook niet verrassen dat Biel in het verlengde van The Sinner met Candy komt door bedenkers Nick Antosca & Robin Veith over het leven van Candace Montgomery & haar betrokkenheid met de moord op Betty Gore.

Jessica Biel in Candy recensie op Star van Disney Plus België

Met Candy meet Hulu zich meteen aan de kwaliteit van FX-producties, gezien de cinematografie, klederdracht, mise-en-scène & beelden van de jaren ’70 sterk doen terugdenken aan Dopesick. Het verklaart enigszins de redenen waarom er maar 5 afleveringen zijn voor het volledige seizoen van Candy, gezien er stevig geïnvesteerd wordt in de kwaliteit van de productie met het camerawerk. So far so good. Echter houdt Candy niet hetzelfde tempo aan als The Sinner S1 en gaat daarbij zelfs trager als de seizoenen van American Crime Story waardoor Candy al na 2 afleveringen veel te langdradig wordt. Jessica Biel toont weliswaar opnieuw dat ze haar carrière als mooie dame in blockbusters ontgroeid is en daarbij op zoek wil gaan naar serieuzere rollen zoals deze van Cora Tannetti of Candy Montgomery. En ze weet hoe ze deze rollen moet vertolken met dank aan ondersteuning door o.m. Pablo Schreiber. Maar dat weten de makers niet te verzilveren waardoor Candy zowat de zoveelste whodunnit wordt in plaats van een whydunnit zoals The Sinner. Het voelt net zoals veel FX-content als een gemiste kans van 20th Television om meer te maken van Candy dan een uitgedund plot zolang te rekken en daarbij te hopen dat drama voor de nodige bladvulling zal zorgen. Niet met ons!

Kortom, Candy kan het effect van The Sinner niet waarmaken hoewel dat niet de fout is van Jessica Biel. De magere editing is nu volledig te zien op Star van Disney Plus België!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter