Wednesday Netflix recensie [eerste indruk]

Wednesday Netflix recensie [eerste indruk]Wednesday ***

Bedenker: Miles Millar & Alfred Gough (Smallville) / Regie: Tim Burton (Dumbo, Sweeney Todd, The Addams Family, Alice in Wonderland)

Met Jenna Ortega, Catherine Zeta-Jones, Luis Guzmán, Gwendoline Christie, Christina Ricci, Hunter Doohan, Percy Hynes White, Emma Myers, Joy Sunday,…

Speeltijd: 8 afleveringen/ 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Miss Peregrine’s House of Peculiar Children, Chilling Adventures of Sabrina & Fate: The Winx Saga.

Het verhaal: In Wednesday volgen we de schooljaren van de 16-jarige Wednesday Addams aan de Nevermore Academy terwijl ze haar paranormale gaven onder de knie probeert te krijgen. Daarnaast probeert ze een gruwelijke seriemoordenaar tegen te houden die haar stad terroriseert en is ze bezig met het oplossen van een moordmysterie waarbij haar ouders 25 jaar geleden betrokken waren. En dat alles terwijl ze ook nog haar nieuwe en ingewikkelde relaties op Nevermore moet onderhouden.

Wednesday Netflix recensie

Ons verdict: MoviePulpers, gerenommeerd Amerikaans regisseur Tim Burton heeft zich recent kritisch uitgesproken over zijn ervaringen met Disney op de set van Dumbo. Hoewel de blockbuster zonder twijfel geldt als één van de strafste live action films van Het Huis van de Muis, had de man achter de originele Addams Family-film een beklijvend gevoel om de film te maken hoe hij wou. Het mag dan ook niet verbazen dat hij terecht kwam bij Netflix, de internationale streamingdienst die maar al te graag in de buidel tast om grote namen te tekenen voor films of series en daarbij heel wat creatieve vrijheid geeft. Samen met Miles Millar & Alfred Gough (Smallville) kwam hij af met Wednesday waarin tienerster Jenna Ortega het oudste kind van Gomez & Morticia mag vertolken naast namen zoals Gwendoline Christie & gewezen Wednesday-actrice Christina Ricci.

Jenna Ortega in nieuwe Wednesday Netflix recensie

Wednesday kreeg al gemengde reacties op social media: de casting van bvb. Jenna Ortega & Catherine Zeta-Jones zat goed, maar deze van Luis Guzmán & Isaac Ordonez niet. Maar ook wij hebben gemixte gevoelens over de Netflix-serie van Wednesday Addams. De mythologie van het jongste vrouwelijke lid van The Addams Family krijgt een mooie invulling, maar de computer effecten zijn niet alles wat ons toch wel verrast voor een premium-titel zoals Wednesday. Bovendien komt het hele gebeuren al meteen over als Riverdale voor outcasts, waarin halsstarrig zocht wordt naar clans van weerwolven, vampieren & andere monsters om de harde middelbare school te illustreren. Wij zien vooral een kopie van Miss Peregrine’s House of Peculiar Children door regisseur Tim Burton waarin wat Chilling Adventures of Sabrina komt opsteken. Als kers op de taart krijgen we een murder mystery… Yay… Not really. De vrouwtjes in de Netfli-serie leveren sterk werk af met Ortega, Ricci & Christie aan kop, terwijl de mannen quasi allemaal zuigen. Tot slot zien we op geen enkel moment de genialiteit van Tim Burton terugkomen in de eerste afleveringen van Wednesday. Het is de zoveelste grote filmregisseur die zijn tanden stuk bijt op een televisiereeks op stream.

Kortom, Wednesday is een kleine kopie van Miss Peregrine’s House of Peculiar Children waarin Jenna Ortega schittert in een povere Riverdale setting, waar de CGI niet volgt. Zonde eigenlijk.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter