National Treasure: Edge of History recensie op Disney Plus België [eerste indruk]

National Treasure: Edge of History recensie op Disney Plus België [eerste indruk]National Treasure: Edge of History **

Bedenkers: Cormac Wibberley & Marianne Wibberley

Met Lisette Olivera, Catherine Zeta Jones, Jordan Rodrigues, Jake Austin Walker, Zuri Reed, Lyndon Smith, Antonio Cipriano, Harvey Keitel, Justin Bartha,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Big Sky, National Treasure, Dora the Explorer en Locke & Key.

Het verhaal: Het leven van Jess Valenzuela wordt op zijn kop gezet wanneer een raadselachtige onbekende haar een aanwijzing geeft naar een eeuwenoude schat die mogelijk verband houdt met haar lang overleden vader. Jess heeft een gave voor het oplossen van puzzels, en haar vaardigheden worden op de proef gesteld wanneer zij en haar vrienden een reeks aanwijzingen volgen die verborgen zijn in Amerikaanse artefacten en monumenten. Maar kan Jess een antiekhandelaar te slim af zijn in deze race om de grootste verloren schat uit de geschiedenis te vinden en de waarheid over het verleden van haar familie te ontdekken?

xxxxx

Ons verdict: MoviePulpers, of het nu ooit succesvol was in de bioscoop of niet… Geloof ons… Alles krijgt van Disney & co een kans om een franchise te worden op stream en dat is niet anders met National Treasure. De blockbusters met Nicolas Cage in de hoofdrol waren verteer voor het grote publiek zonder meer, maar al jaren was er spraken over een vervolg. Echter wilde Nicolas Cage niet echt meewerken en dus kwam er een serie waarin Harvey Keitel & Justin Bartha terugkomen en de focus op een nieuwe cast ligt met namen zoals Lisette Olivera.

Als er meer Illuminati-symboliek zit in 1899 tegenover National Treasure: Edge of History, dat weet je al hoe laat het is: De makers willen het over een andere boeg gooien en meer naar de latino-gemeenschap in de Verenigde Staten opschuiven. Dat betekent veel drama from the get-go met een mager script en een accent op de relaties tussen personages. Deze zijn weliswaar niet charismatisch genoeg en  daar komt eens bij dat je een editing krijgt zoals de typische (low budget) ABC-televisieproductie uit de jaren ’90. De cameos van Harvey Keitel & Justin Bartha zijn pover en menig National Treasure-kijker die vanaf meet af aan al niet zal kunnen volgen, want (tiens) niemand herinnert zich nog een moor van die povere popcorn-blockbusters buiten het feit dat ze wat entertainend met Amerikaanse geschiedenis omspringen. Als je dan weet dat ze zich op alle beschavingen in Midden- & Zuid-Amerika willen zonder daar echt veel kennis over te hebben, krijg je een serie die aan zijn doel ontsnapt. Toch?

Kortom, Amerikanen zijn nooit goed geweest in geschiedenis en dat is ook deze keer niet anders. National Treasure: Edge of History mag je vooral uit jouw streaminglijst op Disney Plus halen ondanks een naam zoals Catherine Zeta Jones

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter