James Gunn kondigt zijn 10-jarenplan aan voor DC Film

Regisseur & producent James Gunn (Guardians of the Galaxy, Suicide Squad, Peacemaker) & Peter Safran hebben het al hard te verduren gekregen op social media met het stoppen van Dwayne Johnson als Black Adam & Henry Cavill als Superman, maar hij heeft een plan en dat doet hij uit de doeken in een 5 minuten lange aankondiging op Twitter, Instagram,& meer tegenover een of ander groot & duur event. Hij kondigt daarbij buiten de huidige slate met Shazam! Fury of the Gods, The Flash, Blue Beetle & Aquaman and the Lost Kingdom ook titels aan zoals Superman Legacy, Batman: The Brave and the Bold, Creature Commando, Waller, Lanthers, Paradise Lost, The Authority, Booster Gold, Supergirl: Woman of Tomorrow & Swamp Thing. Check it out below!

Even op een rijtje wat er allemaal (potentieel) gemaakt zal worden, want dat is een hele waslijst:

Superman Legacy (film)

Batman: The Brave and the Bold (film)

 Creature Commando (animatiefilm)

Waller

The Authority

Booster Gold

 Supergirl: Woman of Tomorrow (film)

Swamp Thing (film)

Lanthers (serie)

Paradise Lost (serie)

Onze mening? Op eerste zicht vinden we het mooi dat er nieuwe superhelden hun intrede zullen doen in de DCEU, gezien het uitmelken van Superman & Batman niet aan de orde zijn na de legendarische Dark Knight trilogie van Christopher Nolan & Zack Snyder’s Man of Steel. De keuze om bepaalde figuren zoals Lanthers tot stream te brengen als serie op Streamz & HBO Max vinden we ook een goede zet.

DC Elseworlds

Wat nog een goede zet is, is dat er nog steeds DC Film content gemaakt kan worden dat buiten de lijntjes kleurt en daarbij ongetwijfeld meer volwassen zal zijn. Swang Thing is bvb. zo’n titel. Voor alle duidelijkheid, The Batman-films, Penguin-series, Joker & Joker Folie a Deux passen niet in plaatje van James Gunn en zullen gekenmerkt worden als DC Elseworlds.

Tot slot hebben Peter Safran & James Gunn de puntjes op de i gezet wat het verleden betreft. Henry Cavill deed een cameo voor Black Adam, maar dat was het. De fans waren niet overdreven enthousiast genoeg aan de box office resultaten te zien, dus werd dat project opzij geplaatst. Vraag is dan ook of Dwayne Johnson ooit zal terugkomen als Black Adam zonder zijn ambitieuze face-off. Batgirl was volgens het duo niet vrij te geven, gezien het de DC Brand zou hebben geschaad. Daarbij waren diplomatisch en zeiden dat het niet aan het talent ligt. Soms werken de zaken nu eenmaal niet uit.

De officiële aankondiging kan je overigens allemaal via Deadline.com lezen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.